• Samen lezen is samen groeien!
 • Booktalks: Maandag om 20:30u via Zoom
Boeknominaties
Stem jouw favoriete boeken naar de shortlist!

Stem jouw favoriete boeken naar de shortlist!

Maart is vrouwenmaand. Ook de Groeiboekenclub staat in maart volledig in het teken van de vrouw.
Daarom hebben wij de afgelopen weken samen met de members een longlist met groeiboeken samengesteld. Groeiboeken geschreven door vrouwen.


Op deze pagina staan de genomineerde groeiboeken voor maart 2022.
Stem jij jouw favo naar de shortlist?


Stap 1: Samenstellen longlist

Het samenstellen van de longlist ging samen met de members en volgers op Instagram, Twitter, LinkedIn en tijdens de booktalks op Zoom.

Stap 2: nomineren van shortlist

Samen gaan we deze longlist de komende dagen terugbrengen naar een shortlist van slechts 5 boeken.
Eén van deze boeken op de shortlist wordt op maandag 21 februari verkozen tot groeiboek van de maand maart 2022. (Stap 3)

Onderin op deze pagina vind je de laatste boeken op de longlist.
Stem jouw favoriete boeken naar de shortlist!

Hoe werkt het?
Jij mag als member (of volger) drie boeken nomineren voor een plekje op de shortlist.
Boek 1 (= jouw favoriet) mag jij 3 punten geven.
Boek 2 mag jij 2 punten geven.
Boek 3 geef je 1 punt.

Wat gebeurt er met de boeken die nu niet worden verkozen?
Deze blijven op de longlist en koppelen we aan toekomstige maandthema s. Dus de kans bestaat dat deze ooit nog worden verkozen tot groeiboek van de maand.


De longlist | maart 2022

 1. The 5 Second Rule – Mel Robbins
 2. How to do nothing: Resisting the Attention Economy – Jenny Odell
 3. Mindset – Carol Dweck
 4. Untamed – Glennon Doyle
 5. The Gifts of Imperfection – Brené Brown
 6. Quiet – Susan Cain
 7. How Emotions are Made: The secret life of the brain – Lisa Feldman Barrett
 8. Becoming – Michelle Obama
 9. 13 Things Mentally Strong People Dont Do – Amy Morin
 10. Charisma Myth – Olivia Fox Cabane
 11. The Mountain is You – Brianna Wiest
 12. Set Boundaries, Find Peace – Nedra Glover Tawwab
 13. De Kracht van Kwetsbaarheid – Brené Brown
 14. Emotional Agility – Susan David
 15. De fontein: Grip op je leven door inzicht in je familiesysteem – Els van Steijn
 16. Leef meer, denk minder – Grip op je gedachten voor een zorgelozer leven – Pia Callesen

Een uitgebreidere omschrijving van bovenstaande boeken volgt snel.

Zo geef jij jouw nominatie door

Boek 1 (= jouw favoriet) mag jij 3 punten geven.
Boek 2 mag jij 2 punten geven.
Boek 3 geef je 1 punt.

De punten kun je doorgeven via:


Omschrijving van de genomineerde boeken

#1 // The 5 second Rule – Mel Robbins

In The 5 Second Rule geeft Mel Robbins een eenvoudige, altijd toepasbare oplossing voor een probleem dat we allemaal kennen: jezelf in de weg zitten. Want vaak weet je precies wát je moet doen, maar doe je het niet. Het gaat er dus om hóé je jezelf zover krijgt het toch te doen.

In haar boek legt Mel Robbins uit hoe je met de 5 seconderegel zelfverzekerder, moediger en gelukkiger wordt. Niet alleen in je privéleven, maar vooral ook in je werkzame leven. Dat doet ze aan de hand van wetenschappelijke feiten en fascinerende verhalen uit de geschiedenis, kunst en het bedrijfsleven.

“Een boek voor iedereen die niet langer smoesjes wil verzinnen en zijn remmingen te lijf wil gaan.” Mel Robbins’ TEDx-talk over The 5 Second Rule is inmiddels door ruim 12 miljoen mensen bekeken.

The 5 Second Rule wordt in diverse grote bedrijven toegepast om productiviteit, samenwerking en betrokkenheid te vergroten.


#2 // How to do nothing – Jenny Odell

Met ‘How to do nothing, een radicaal verzet tegen de aandachtseconomie’, schreef Jenny Odell een krachtige kritiek op de kapitalistische krachten die om onze aandacht strijden.

Niets is vandaag de dag moeilijker dan nietsdoen, maar in een wereld waarin we er alleen maar toe doen als we 24/7 ‘aan’ staan, is nietsdoen misschien wel de belangrijkste vorm van verzet.

Jenny Odell schreef een kritiek op de kapitalistische krachten die om onze aandacht strijden. We gaan anders denken over productiviteit, krijgen opnieuw verbinding met onze omgeving en ontdekken weer betekenisvolle vormen van geluk en echte aandacht.


#3 // Mindset – Carol Dweck

“Verander je manier van denken om je doelen te behalen en vind de weg naar een succesvol leven”

De wereldberoemde psychologe Carol Dweck van Stanford University heeft, na tientallen jaren onderzoek naar prestatie en succes, een baanbrekend begrip ontdekt: de kracht van onze mindset.

Dweck legt uit dat het niet alleen onze vaardigheden en talenten zijn die voor succes zorgen, maar ook onze statische of op groei gerichte mindset. Ze maakt duidelijk waarom het prijzen van de intelligentie en het talent van onze kinderen niet bevorderlijk is voor hun zelfvertrouwen en prestaties, maar hun succes zelfs in de weg kan staan. Met de juiste instelling kunnen we onze kinderen motiveren en hen helpen op school beter te presteren, en tegelijk op persoonlijk en professioneel vlak onze eigen doelen bereiken.

Dweck onthult wat alle goede ouders, leerkrachten, topmanagers en sportlieden al weten en laat zien hoe een simpel idee over de werking van de hersenen, liefde voor leren en veerkracht kan creëren, die de basis vormen voor prestaties op elk terrein.


#4 // Untamed – Glennon Doyle

Lees dit boek,’ zegt Adele over ‘Ongetemd leven’, dé bestseller in de VS, Nederland en Vlaanderen, waarin Glennon Doyle benadrukt: hoe moediger je bent, hoe gelukkiger je wordt.

Bestsellerauteur Glennon Doyle laat in Untamed (‘Ongetemd leven’) zien hoe vrouwen volledig en krachtig zichzelf kunnen zijn en daarmee meer geluk in het leven kunnen ervaren. Van jongs af aan hebben vrouwen geleerd te leven naar de verwachtingen van de buitenwereld, en Doyle pleit er in dit boek voor dat we die verwachtingen nu loslaten en ontdekken wie we echt willen zijn.

Door haar eigen verhaal met de lezer te delen geeft de auteur ons allemaal de kracht om gehoor te geven aan de innerlijke stem die wij te lang hebben genegeerd. Alleen door echt jezelf te zijn, kun je werkelijk gelukkig zijn en je mooiste leven leiden. Ontdek wie jij was, voordat de wereld jou vertelde wie je moest zijn.

Zou het niet fantastisch voelen om volledig en krachtig jezelf te zijn? Untamed’ is eerlijk, kwetsbaar en compassievol en Glennon Doyle inspireert als nooit tevoren. Daarnaast is dit een heerlijk meeslepend verhaal over liefde, vertrouwen en overwinning.

‘Als je er klaar voor bent, dan zal dit boek je brein door elkaar schudden en je ziel laten schreeuwen. Ik ben zo klaar voor mezelf na het lezen van dit boek. Alsof ik voor de eerste keer ooit in mijn lichaam zit. Wow. Iedereen die het vermogen heeft om echt los te laten en om je aan je eigen verlangens voor een dierbaar leven over te geven– doe het. Lees het. Beleef het. Oefen het.’ – ADELE

‘Ongetemd leven zal vrouwen bevrijden – emotioneel, spiritueel en fysiek. Het is fenomenaal.’ – Elizabeth Gilbert

‘Moedigt vrouwen aan de gevestigde orde af te wijzen en hun intuïtie te volgen.’ – Publishers Weekly

Glennon Doyle is de auteur van de bestsellers ‘Carry on en leef’ en ‘Carry on, heb lief’. Ze is activiste, spreker en influencer en woont in Florida met haar vrouw en drie kinderen.


#5 // The Gifts of Imperfection – Brené Brown

“De klassieker over het omarmen van je kwetsbaarheden, het loslaten van perfectionisme en het vertrouwen op je intuïtie”

Brené Brown beschrijft in “De moed van imperfectie” hoe moed, compassie en verbondenheid een belangrijke plek in je leven kunnen krijgen. Op basis van haar jarenlange studie kwam ze tot tien stellingen over een ‘bezield leven’: leven vanuit het gevoel dat je de moeite waard bent. Op haar eigen, eerlijke, warme en grappige manier moedigt ze de lezer aan om perfectionisme te laten varen, stress als leefstijl los te laten, te vertrouwen op intuïtie en creativiteit de ruimte te geven. Dit boek gaat over de levenslange reis van ‘Wat zullen anderen wel niet denken?’ naar ‘Ik ben goed genoeg’.

‘Brené Brown pakt moedig alle duistere emoties aan die de weg naar een voller leven belemmeren. Lees dit boek en wordt aangestoken door haar moed.’ — Daniel H. Pink

‘Mijn nieuwe Super Soulmate.’ — Oprah Winfrey


#6 // Quiet – Susan Cain

Minstens een derde van de mensen die we kennen is introvert. Dat zijn diegenen die de voorkeur geven aan luisteren boven praten; die nieuwe dingen uitvinden en creëren maar liever niet hun eigen ideeën pitchen.

Introverte mensen hebben het moeilijk in een concurrentiemaatschappij waarin extraversie als de norm beschouwd wordt.

Quiet behelst een vurig pleidooi vóór introversie, gebaseerd op grondig onderzoek en uit het leven gegrepen verhalen van echte mensen onder wie de auteur zelf.

Susan Cain laat zien hoe introverten in onze maatschappij stelselmatig onderschat worden en toont haarscherp de voordelen aan van stil zijn in een wereld vol lawaai.


#7 // How Emotions Are Made – Lisa Feldman Barrett

Het boek ‘How Emotions Are Made’ geeft een nieuwe theorie over hoe de hersenen emoties construeren. Barrett kan een revolutie teweeg brengen  in de psychologie, de gezondheidszorg, het rechtssysteem en ons begrip van de menselijke geest. Het boek zet je begrip op zijn kop.

Traditioneel begrip van emotie

Als je je angstig, boos, blij of verrast voelt, wat gebeurt er dan echt in je? Veel wetenschappers geloven dat emoties uit een specifiek deel van de hersenen komen, getriggerd door de wereld om ons heen. De sensatie van het zien van een oude vriend, de angst om iemand te verliezen van wie we houden. Elk van deze sensaties lijkt automatisch en oncontroleerbaar van binnenuit op te komen, uitdrukking te vinden op onze gezichten en in ons gedrag, en ons mee te slepen met de ervaring. Dat begrip van emotie bestaat al sinds Plato. Maar wat als het fout is?

Persoonlijke ervaringen tellen mee in emoties

In How Emotions Are Made put de baanbrekende psycholoog en neurowetenschapper Lisa Feldman Barrett uit het nieuwste wetenschappelijke bewijs om te onthullen dat onze gezonde ideeën over emoties dramatisch, zelfs gevaarlijk, verouderd zijn. En we hebben een prijs daarvoor betaald. Emoties zijn niet universeel voorgeprogrammeerd in onze hersenen en ons lichaam. Het zijn eerder psychologische ervaringen die ieder van ons construeert op basis van onze unieke persoonlijke geschiedenis, fysiologie en omgeving.

Deze nieuwe kijk op emoties heeft ernstige implicaties voor onze samenleving. Als rechters mindere straffen uitvaardigen voor misdaden door hartstocht, als politieagenten schieten op bedreigende verdachten, of als artsen kiezen tussen de ene diagnose en de andere, vertrouwen ze allemaal op de een of andere manier op de oude aanname dat emoties in onze hersenen en ons lichaam zijn ingebed. Het herzien van die opvatting van emotie is niet alleen een goede wetenschap, laat Barrett zien; het is essentieel voor ons welzijn en de gezondheid van de samenleving zelf.


#8 // Becoming – Michelle Obama

Openhartige en inspirerende memoires van voormalige first Lady Michelle Obama.

Toen Michelle Robinson klein was, was haar wereld de South Side van Chicago, waar zij en haar broer Craig in het appartement van hun ouders op de eerste verdieping een slaapkamer deelden en waar ze in het park tikkertje speelden en waar haar ouders, Fraser en Marian Robinson, haar opvoedden tot een oprechte en zelfverzekerde jonge vrouw. Maar het leven bracht haar al gauw naar heel andere werelden, onder andere de collegezalen van Princeton, waar ze voor het eerst voelde wat het betekende om de enige zwarte vrouw in de zaal te zijn, tot de glazen kantoortoren waar ze als topbedrijfsjurist werkte – en waar op een zomermorgen een rechtenstudent genaamd Barack Obama voor haar bureau verscheen en haar zorgvuldig geplande leven in de war schopte.

In dit boek beschrijft Michelle Obama voor het eerst de beginjaren van haar huwelijk, waarin ze probeert een evenwicht te vinden tussen haar werk en gezin enerzijds, en de snel verlopende politieke carrière van haar man anderzijds. Ze maakt ons deelgenoot van hun gesprekken over of hij zich kandidaat moet stellen voor het presidentschap en als het zover is, over haar rol als populaire, maar vaak bekritiseerde persoon in zijn campagne. Ze vertelt alles met charme, humor en ongebruikelijke openhartigheid en geeft een levendig verslag van binnenuit over zowel de historische lancering van haar familie in de wereldwijde spotlights als hun leven in hetWitte Huis in die acht gedenkwaardige jaren, waarin zij haar land leert kennen en het land haar.

Mijn verhaal voert ons door de bescheiden keukens in Iowa en de balzaal van Buckingham Palace, door momenten van verbijsterende droefenis en verbazingwekkende veerkracht. Het voert ons tot diep in de ziel van die unieke, baanbrekende persoonlijkheid die ernaar streeft oprecht te blijven en haar persoonlijke kracht en stem in dienst te stellen van hogere idealen. Door haar verhaal eerlijk en moedig te vertellen daagt ze ons allemaal uit: wie zijn wij en wat willen we worden?


#9 // 13 Things Mentally Strong People Dont Do – Amy Morin

Mentaal sterke mensen vermijden negatief gedrag, zoals zelfmedelijden, jaloezie en het spijt hebben van genomen keuzes. In plaats daarvan richten ze zich op het positieve en gaan ze de uitdagingen aan om het beste uit zichzelf te halen.

In “De 13 geboden” geeft Morin praktische richtlijnen om haar lezers te helpen voorkomen in de 13 grootste valkuilen te vallen.

De combinatie van aansprekende voorbeelden en de nieuwste psychologische inzichten, biedt strategieën voor het voorkomen van destructieve gedachten, negatief gedrag en neerslachtige emoties voor iedereen, zodat de weg naar geluk en succes vrij is en je op een positieve manier werkt aan de kansen die je geboden worden.


#10 // The Charisma Myth – Olivia Fox Cabane

Is het mogelijk je charisma te vergroten? Het antwoord op deze vraag is: ja!
Veel mensen denken dat charisma is aangeboren je hebt het (Bill Clinton, Steve Jobs, Oprah) of je hebt het niet. Maar dat is simpelweg niet waar, betoogt Olivia Fox Cabane.

Charismatisch gedrag kan door iedereen aangeleerd én geperfectioneerd worden.

Olivia Fox Cabane onderzoekt in dit boek wat charisma nu precies is. Charismatisch(er) worden betekent niet dat je persoonlijkheid moet veranderen het gaat er juist om nieuwe vaardigheden toe te voegen aan de persoonlijkheid die je al bent. Het geheim van charisma laat je zien hoe je invloedrijker, overtuigender en inspirerender kunt worden.


#11 // The Mountain is You – Brianna Wiest

Transforming Self-Sabotage Into Self-Mastery

Dit is een boek over zelfsabotage. Waarom we het doen, wanneer we het doen en hoe we ermee kunnen stoppen – voor altijd. Naast elkaar bestaande maar tegenstrijdige behoeften creëren zelfsaboterend gedrag.

Dit is de reden waarom we ons verzetten tegen pogingen om te veranderen, vaak totdat ze zich volkomen zinloos voelen. Maar door cruciale inzichten uit onze meest schadelijke gewoonten te halen, emotionele intelligentie op te bouwen door onze hersenen en lichamen beter te begrijpen, ervaringen uit het verleden op cellulair niveau los te laten en te leren handelen als ons hoogste potentiële toekomstige zelf, kunnen we uit onze eigen weg gaan en in ons potentieel.

Eeuwenlang wordt de berg gebruikt als een metafoor voor de grote uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd, vooral degenen die onmogelijk lijken te overwinnen. Om onze bergen te beklimmen, moeten we eigenlijk het diepe interne werk doen van het opgraven van trauma, het opbouwen van veerkracht en het aanpassen van hoe we verschijnen voor de klim.


#12 // Set Boundaries, Find Peace – Nedra Glover Tawwab

Bekende Instagram-psycholoog over mentale weerbaarheid: spreek je uit, zeg nee en ervaar de vrijheid om echt jezelf te zijn.

Gezonde grenzen. We weten allemaal dat we ze zouden moeten hebben, om bijvoorbeeld een evenwicht tussen werk en privé te bereiken en om te gaan met giftige personen of energiezuigers. Maar wat betekent een ‘gezonde grens’ eigenlijk, en hoe kunnen we met succes onze behoeften uiten, ‘nee’ zeggen en assertief zijn zonder anderen te beledigen?

Nedra Glover Tawwab
– relatiedeskundige en een van de meest invloedrijke therapeuten op Instagram – presenteert in dit boek eenvoudige maar krachtige manieren om gezonde grenzen te stellen in alle aspecten van het leven: op het werk, in je relatie of voor je kinderen. Haar technieken helpen je om je behoeften duidelijk en zonder verontschuldiging te benoemen en het basisprobleem achter afhankelijkheidsissues, angsten en burn-outs te ontrafelen.


#13 // De Kracht van Kwetsbaarheid – Brené Brown

Brené Brown beschrijft in haar boek wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico’s zonder dat succes gegarandeerd is. Of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen: wat als ik het wel had geprobeerd?

We verwachten van onszelf en van anderen dat we elke dag de schijn ophouden om anderen te laten zien hoe goed we alles voor elkaar hebben. Kwetsbaarheid is een emotie waar bijna niemand zich prettig bij voelt. We associëren het met onzekerheid en risico’s. Toch zegt Brené Brown dat juist kwetsbaarheid de basis is van alle mooie dingen in het leven als liefde, vertrouwen en vreugde.


Ze moedigt de lezer in De kracht van kwetsbaarheid aan om perfectionisme te laten varen, kwetsbaarheid te omarmen en uitdagingen aan te gaan.


#14 // Emotional Agility – Susan David

Laat los, omarm verandering en bloei op in je werk en je leven

Een revolutionaire aanpak die ons in staat stelt negatieve emoties te begrijpen en te omarmen, ontwikkeld door dé expert op het gebied van menselijk gedrag en emoties

De weg naar succes, of dat nu thuis is of op het werk, verloopt bijna nooit in een rechte lijn. Vraag het iemand die zijn grote doel heeft bereikt of een goede relatie heeft, en je krijgt te horen over alle omwegen die hij heeft moeten maken. Wat is het verschil tussen mensen die zich niet uit het veld laten slaan en mensen die de weg kwijtraken? Het antwoord is emotional agility: emotionele flexibiliteit.

Emotionele flexibiliteit is een vierstappenplan dat je leert omgaan met onverwachte wendingen in het leven. Op basis van twintig jaar onderzoek constateert Susan David dat het niet uitmaakt hoe intelligent, veerkrachtig of creatief je bent; als je je niet bewust bent van hoe je je voelt in situaties en gesprekken, dan mis je de kans om inzichten te krijgen en kom je vast te zitten in gedachten, emoties en gewoonten die je ervan weerhouden je volledige potentieel te bereiken. Emotioneel flexibele mensen ervaren evenveel stress en tegenslag als anderen, alleen weten zij ermee om te gaan en hun reacties op dezelfde lijn te krijgen als hun waarden. Met kleine veranderingen bereiken ze een leven vol groei.

Op basis van uitvoerig onderzoek en persoonlijke ervaring laat Susan David zien hoe je emotioneel flexibel wordt en kunt gedijen in een onzekere wereld. Emotionele flexibiliteit laat je het beste uit je leven halen, wie je ook bent en wat je ook tegenkomt.


#15 // De Fontein – Els van Steijn

Grip op je leven door inzicht in je familiesysteem.

Aan de hand van de fontein als metafoor van je familiesysteem krijg je praktische handvatten om hardnekkige patronen in je gedrag te doorbreken. Je krijgt meer rust en grip op je leven.

Floortje Dessing zegt over dit boek: ‘Ik ben geïntrigeerd door de theorie van de fontein: de inzichten helpen me om als mens te blijven groeien.

Door de fontein (Aan de hand van de fontein als metafoor voor het familiesysteem) leer je wat jouw eigen, unieke plek is. Op die plek ontvang je de stroming die essentieel is voor hoe je leven verloopt. Veel mensen staan onbewust niet op de juiste plek, waardoor ze op allerlei vlakken problemen kunnen ervaren. Dit boek geeft je praktische tips waardoor je stevig op jouw plek kunt staan.

Je bent als mens veel meer verbonden met je familiesysteem dan je kunt bevroeden; de onlosmakelijke verbinding met al je familieleden. Net als de natuur kent dat systeem onzichtbare wetmatigheden en principes waarvan je je vaak niet bewust bent, maar die grote invloed op je leven uitoefenen. Het patroon dat je in de familiefontein laat zien, herhaalt zich bijna altijd op andere vlakken in je leven, zowel in je relatie of eigen gezin als in je verdere privé – en werkleven.

De theorie van de fontein legt in heldere taal uit wat jouw plek is. Vaak sta je niet op je eigen plek. Hoe herken je dat en welke consequenties horen daarbij? Voel je je snel schuldig, neem je structureel te veel verantwoordelijkheid op je en geef je meer dan je ontvangt? Heb je moeizame relaties, ben je erg kritisch op jezelf en anderen, heb je bewijsdrang of zie je dat je kinderen je patronen ook al overnemen? Met behulp van dit boek ben je zelf in staat om een mogelijke diagnose te stellen waarom bepaalde zaken in je leven niet zo lopen zoals je zou willen. Vervolgens wordt op praktische wijze toegelicht hoe je op jouw plek in de fontein komt en welke stappen je daartoe kunt nemen.

Als je leert om op de juiste plek te staan in de fontein, vind je rust en laat je het jezelf goed gaan. Je laat los wat van de ander is en ziet onder ogen wat van jou is. Hiermee stel je grenzen, blijf je in verbinding en neem je verantwoordelijkheid voor jouw leven. Je leert ja te zeggen tegen al het goede en het minder goede wat er is, waarbij je je eigen primaire gevoelens gaat ervaren. Je zult merken dat je toegang krijgt tot een positieve spiraal waardoor de relatie met jezelf en je omgeving verbetert.

Het boek reikt je een ander perspectief aan waarmee je kunt kijken naar je leven en je de juiste verbinding met belangrijke mensen om je heen gaat vinden.

Els van Steijn
is teamtrainer en coach en is gespecialiseerd in het systemische perspectief. Ze past het systemische werken toe in haar coachingspraktijk en begeleidt familie- en organisatieopstellingen. Voor haar cliënten is de fontein een eyeopener en het ontbrekende puzzelstukje dat nodig is om een volgende stap effectief te kunnen zetten.


#16 // Leef meer, denk minder – Pia Callesen

Grip op je gedachten voor een zorgelozer leven

NRC HANDELSBLAD: ‘Somberstop – Eindeloos piekeren, daar kun je ook gewoon mee ophouden.’ Een baanbrekende methode om uit je dip te komen. Zelfs sceptici zijn enthousiast.

Pia Callesen presenteert een beproefde, baanbrekende methode in ‘Leef meer, denk minder’ om uit een dip te komen. De oorzaak van neerslachtigheid en depressie is vaak te veel denken. We analyseren eindeloos wat we hebben gezegd en gedaan of de beslissingen die we moeten nemen. Maar het werkt niet. In dit boek vind je een radicale strategie om de controle over je denkprocessen terug te krijgen en je weer goed te voelen. ‘Leef meer, denk minder’ leidt je naar een beter leven doordat je leert hoe je de aandacht beheerst die je aan je gedachten besteedt.

‘Zorgeloos leven uit een boekje leren. Het zal ook niemand verbazen dat ik er niets van verwachtte… Maar tot mijn verbazing raakte het me diep.’ – Ellen de Bruin, NRC HANDELSBLAD


Zo geef jij jouw nominatie door

Boek 1 (= jouw favoriet) mag jij 3 punten geven.
Boek 2 mag jij 2 punten geven.
Boek 3 geef je 1 punt.

De punten kun je doorgeven via:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *