• Samen lezen is samen groeien!
  • Booktalks: Maandag om 20:30u via Zoom
Boeknominaties
Genomineerde groeiboeken april 2022

Genomineerde groeiboeken april 2022

12 Rules For Life – Jordan Peterson

Wat moet íedereen in de moderne wereld weten? Om antwoord te geven op deze moeilijkste vraag der vragen combineert de gerenommeerde psycholoog Jordan B. Peterson de zwaarbevochten waarheden van oude tradities met verbluffende ontdekkingen van grensverleggend wetenschappelijk onderzoek.

Op humoristische, verrassende en informatieve wijze vertelt Jordan Peterson ons waarom kinderen die aan het skateboarden zijn met rust gelaten moeten worden, welk verschrikkelijk noodlot mensen die te snel oordelen te wachten staat, en waarom je altijd een kat moet aaien als je er een tegenkomt.

Peterson legt grote verbanden en distilleert daarbij uit alle kennis van de wereld 12 praktische en fundamentele leefregels. In 12 regels voor het leven maakt Jordan Peterson korte metten met de moderne clichés van wetenschap, geloof en de menselijke natuur, en tegelijkertijd transformeert en verrijkt hij de denkwijze van zijn lezers.


Limitless – Jim Kwik

Je brein is het krachtigste stukje technologie ter wereld. Je had er alleen de gebruiksaanwijzing nog niet van. Tot nu toe. Je hebt geen beperkingen. Jouw potentieel is oneindig, ondanks wat anderen je hebben verteld – als je maar weet hoe je je hersenen moet gebruiken.
In dit grensverleggende boek onthult Kwik op wetenschap gebaseerde methoden en in de praktijk geteste technieken die ’s werelds meest succesvolle mensen gebruiken om hun leren te versnellen en
resultaten van wereldklasse te bereiken.

• Word baas over je gewoonten: leer hoe je negatieve gewoonten doorbreekt en moeiteloos nieuwe, positieve routines creëert.
• Laat je productiviteit de vrije loop: overwin de vier superschurken die jouw neurale paden kapen.
• Gebruik je onbegrensde motivatie: krijg toegang tot een eindeloze bron van brandstof om je doelen te bereiken.
• Elimineer mentale mist: krijg toegang tot deskundige technieken en tips, van het beste voedsel voor je hersenen tot manieren om het beste uit je slaap te halen.
• Concentreer je focus: wees helder en wordt onstuitbaar in een wereld vol afleiding en overbelasting.
• Leer alles wat je maar wilt: lees sneller, neem betere beslissingen, en onthoud alles, van namen tot vreemde talen, ongeacht je leeftijd.


Think Again – Adam Grant

Internationale bestsellerauteur Adam Grant over de waarde van heroverwegen en de kracht van twijfel. Als kennis macht is, is weten wat niet je niet weet wijsheid.

Intelligentie wordt meestal gezien als het vermogen om te denken en te leren, maar in een snel veranderende wereld zijn er nog andere cognitieve vaardigheden die er misschien meer toe doen: het vermogen om te heroverwegen en af te leren. Te veel mensen verkiezen het comfort van een overtuiging boven het ongemak van twijfel. Adam Grant is een expert in het veranderen van de manier waarop we denken.

Met gedurfde ideeën en gedegen onderzoek laat hij zien hoe we de vreugde van ongelijk hebben kunnen omarmen, geladen gesprekken kunnen nuanceren en scholen, werkplekken en gemeenschappen van levenslange leerlingen kunnen bouwen. Als kennis macht is, is weten wat we niet weten wijsheid.


Why We Sleep – Matthew Walker

Waarom slapen we? En waarom is gebrek aan slaap zo schadelijk? Tot voor kort had de wetenschap daar geen antwoord op, maar de laatste twintig jaar heeft een explosie aan nieuw onderzoek veel kunnen verhelderen omtrent een van onze meest fundamentele levensbehoeften. In Slaap legt hersenwetenschapper en slaapexpert Matthew Walker uit waarom slapen en dromen van levensbelang zijn. Dit boek kan je leven ingrijpend veranderen.

‘Aanrader voor op het nachtkastje!’ – New York Times Book Review ‘Walker ontdekte een revolutionaire manier om slimmer, aantrekkelijker, dunner, gelukkiger en gezonder te worden: een goede nachtrust.

Dit boek is een eyeopener!’ – The Guardian ‘Hij geeft ons de kennis en strategieën om het slaapgebrek in onze samenleving te bestrijden.’ – NASA-wetenschapper Mark R. Rosekind ‘Het allerbelangrijkste: hij wijst je de weg naar een betere nachtrust – vannacht nog.’ – Men’s Journal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *