• Samen lezen is samen groeien!
 • Booktalks: Maandag om 20:30u via Zoom
Boeknominaties
Genomineerde groeiboeken mei 2022

Genomineerde groeiboeken mei 2022

Maandthema: sales

Op deze pagina vind je een overzicht van de genomineerde salesboeken. Bekijk deze en laat ons weten welke boeken in jouw top 3 staan.

De 10 genomineerde boeken van mei 2022:

 1. Never Split the Difference – Chris Vos
 2. Excellent Onderhandelen – Roger Fisher / William Ury
 3. Go-Giver – Bob Burg
 4. De Zeven Zonden van verkopers – Michel Hoetmer
 5. Zig Ziglar’s Secrets of Closing the Sale – Zig Ziglar
 6. The Ultimate Sales Machine – Chet Holmes
 7. The Art of Closing the Sale – Brian Tracy
 8. Sell or be Sold – Grant Cardone
 9. Way of the Wolf – Jordan Belfort
 10. The 10X Rule – Grant Cardone


1. Never Split the Difference – Chris Vos

Het leven bestaat uit onderhandelingen: of u nu een auto aanschaft, een loonsverhoging vraagt, een huis koopt, de huur heronderhandelt of overlegt met uw partner of kinderen; zelfs het verloop van uw verdere leven kan afhangen van uw optreden in cruciale gesprekken. Dit boek geeft u de hulpmiddelen die u hiervoor nodig hebt.


Never Split the Difference
is een onontbeerlijk handboek met onderhandelingsprincipes uit de opmerkelijke carrière van Chris Voss, onderhandelaar in gijzelings- en ontvoeringszaken. Hij benadrukt het belang van emotionele intelligentie, zonder het eindresultaat uit het oog te verliezen. De effectiviteit van deze technieken zijn in het veld getest. Voss laat zien hoe u deze vaardigheden op uw werk en op elk levensgebied kunt gebruiken.

Het boek biedt een spannend kijkje achter de schermen bij de FBI, waarbij de onderhandelingsstrategieën uit de doeken worden gedaan die Voss hanteerde.

Chris Voss, een FBI-veteraan, is een van de meest vooraanstaande beoefenaars en docenten van onderhandelingsvaardigheden. Zijn adviesbureau verzorgt opleidingen en adviseert bedrijven bij complexe onderhandelingen.


2. Excellent Onderhandelen – Roger Fisher & William Ury

Getting to Yes, de praktische gids voor het best mogelijke resultaat in elke onderhandeling.

‘Excellent onderhandelen’ (‘Getting to Yes’) van Roger Fisher is hét standaardwerk op het gebied van principieel onderhandelen. Of je nu een gesprek met de huurbaas hebt of in gerechtelijke procedures verwikkeld bent – in alle onderhandelingssituaties bewijst zijn model z’n dienst.

Principieel onderhandelen betekent dat de partijen in een ‘conflict’ op zoek gaan naar de oplossing die voor beiden optimaal is. Principieel onderhandelen is niet ‘zacht’ in de zin van conflictvermijdend, maar ook niet ‘hard’ gericht op de beste oplossing voor één van de partijen. Je scheidt de mensen van het probleem en zoekt gezamenlijk naar een oplossing. Anders dan bij de meeste boeken over onderhandelen, ben je met ‘Excellent onderhandelen’ in het voordeel als de andere partij het ook gelezen heeft!


3. Go-Giver – Bob Burg

De Go-Giver vertelt het verhaal van de jonge en ambitieuze Joe, die smacht naar succes. Hij is een echte go-getter, een verkoper die vóór alles zijn omzettargets wil halen. Hij merkt echter dat harder werken hem niet dichter bij zijn doelstellingen brengt, maar er juist verder vanaf.

Op een dag, aan het eind van een kwartaal waarin hij zijn targets niet heeft gehaald, vraagt hij advies van de raadselachtige Pindar. De week daarop introduceert Pindar Joe bij een aantal go-givers: een restaurateur, een CEO, een financieel adviseur, een makelaar in onroerend goed en iemand die de naam de Verbinder draagt. Pindars vrienden delen met Joe de vijf wetten van stratosferisch succes. Joe leert zijn aandacht te verleggen naar geven in plaats van nemen door open te staan voor de belangen van anderen en te zoeken naar de meerwaarde die hij toe kan voegen. Dit leidt uiteindelijk tot onverwacht succes…

De Go-Giver is een hartverwarmend en inspirerend verhaal dat een nieuwe invulling geeft aan het oude spreekwoord Geef en u zult ontvangen.

‘Sinds Wie heeft m’n kaas gepikt? heb ik niet meer zo genoten van een parabel als deze. Gun jezelf De Go-Giver en deel de boodschap met iedereen die je een warm hart toe draagt. Het is een prachtig boekje dat je ziel raakt en je hart inspireert.’ — David Bach, Nr. 1 New York Times bestseller auteur, The Automatic Millionaire


4. De Zeven Zonden van verkopers – Michel Hoetmer

Veel verkopers begaan keer op keer dezelfde zonden:

Denken dat koude acquisitie niet werkt – Hetzelfde doen als de concurrent – In de verkeerde vijver vissen – Veel te snel een aanbod doen – De verkeerde vragen stellen – Geloven in verkoopfabeltjes – Niet leren van je fouten

In De zeven zonden van verkopers staat op een even kleurrijke als toegankelijke manier beschreven hoe je als verkoper, accountmanager of ondernemer meer kunt verkopen – zonder te blunderen!

ledereen kan nieuwe klanten aantrekken! In dit boek leer je hoe!

Na een succesvolle carrière als verkoper werd Michel Hoetmer verkooptrainer. Als directeur van SalesQuest heeft Hoetmer jarenlange ervaring met het trainen en adviseren van verkopers en salesmanagers. Als schrijver van prikkelende artikelen over management en sales heeft Hoetmer een grote schare fans verzameld. In dit unieke salesboek geeft hij voor het eerst zijn nononsense visie op de methoden en technieken die nodig zijn om een succes te maken van koude acquisitie!


5. Zig Ziglar’s Secrets of Closing the Sale – Zig Ziglar

Een van de beste in directe taal geschreven handboeken voor het totale verkoopsucces.
Iedereen die een product, een dienst of een idee aanbiedt, zal er altijd overtuigingskracht bij nodig hebben om zijn of haar doelte bereiken. Zig Ziglar leer je de kunst van het effectief overtuigen en succesvol onderhandelen, de sleutel voor het professioneel afsluiten van orders.


Tevens leer je:
– meer dan honderd creatieve afsluittechnieken die je aan iedere situatie kunt aanpassen,
– hoe je jouw klant kunt overtuigen dat hij de winnaar is door jouw product of service te gebruiken of door jouw advies op te volgen,
– vele andere methoden, technieken, oefeningen en tips om in iedere carrière de top te bereiken.


6. The Ultimate Sales Machine – Chet Holmes

The Ultimate Sales Machine: Turbocharge Your Business with Relentless Focus on 12 Key Strategies by Chet Holmes | Conversation Starters

Using the metaphor of a machine, Chet Holmes says there is a way to tune up your business that will create an impact on management, sales, marketing, and many other aspects of the business. Mindsets and habits highly influence business sales. Instead of trying to accomplish 4,000 different things, tackle just 12 fundamental things but to do these flawlessly and with determination. Holmes is not only a master in business but is also a master storyteller. He knows why companies who are deprived of great storytellers are companies that can’t hope to capture the imagination of their customers, their employees, or the people who invest in them.


A New York Times and Amazon bestseller, The Ultimate Sales Machine is authored by Chet Holmes who had advised major corporations like Citibank, Warner Bros, Wells Fargo, Merrill Lynch, Estee Lauder, among many others.


7. The Art of Closing the Sale – Brian Tracy

As one of the top salespeople in the world, Brian Tracy knows the ability to close the sale is the key skill required by all top sales professionals. Fortunately, closing the sale is a skill that can be learned by practicing the closing skills of the highest paid salespeople in every business. When salespeople follow a practical, proven, step-by-step process, they can get more orders, faster and easier than ever before. In The Art of Closing the Sale readers will learn to

build value by focusing on benefits and solutions lower perceived risk by emphasizing guarantees and assurances answer any objection bring a sales conversation to a natural and easy conclusion by using some of the best questions ever discovered

The more confident people become in closing the sale, the more people they will see and the more sales they will make-in any market.


8. Sell or be Sold – Grant Cardone

Whether it’s selling your company’s product in the boardroom or selling yourself on eating healthy, everything in life can and should be treated as a sale. And as sales expert Grant Cardone explains, knowing the principles of selling is a prerequisite for success of any kind.

In Sell or Be Sold, Cardone breaks down the techniques and approaches necessary to master the art of selling in any avenue. You will learn how to handle rejection, turn around negative situations, shorten sales cycles, and guarantee yourself greatness. Cardone will also teach you:

 • The success essentials of selling in a bad economy.
 • Overcoming call reluctance.
 • Filling your pipeline with new business.
 • Staying positive, despite rejection..

With the experience of a seasoned sales vet at the helm, Sell or Be Sold will change the way you perceive the sale and life.


9. Way of the Wolf – Jordan Belfort

“Verkopen is alles in het leven. Sterker nog, of je bent aan het verkopen, of je krijgt niets gedaan. Dit boek biedt een methode waarmee je de kunst van het communiceren onder de knie krijgt en waardoor je een leven kunt leiden waarin je het veel meer voor het zeggen hebt en waarvan je het heft in handen kunt nemen.’

Jordan Belfort, de Wolf van Wall Street, kan overtuigen als de beste. In dit boek onthult hij de methoden achter zijn ongekende verkoopsucces. Of je nou wilt leren verkopen, onderhandelen, ondernemen, spreken: Belfort laat zien dat overtuigen iets is wat je kunt leren. Dat is nuttig voor werk én privé. Met zijn stappenplan uit De werkwijze van de Wolf kan echt iedereen leren verkopen en overtuigen, en is succes binnen handbereik.


10. The 10X Rule – Grant Cardone

Achieve “Massive Action” results and accomplish your business dreams!

While most people operate with only three degrees of action-no action, retreat, or normal action-if you’re after big goals, you don’t want to settle for the ordinary. To reach the next level, you must understand the coveted 4th degree of action. This 4th degree, also know as the 10 X Rule, is that level of action that guarantees companies and individuals realize their goals and dreams.

The 10 X Rule unveils the principle of “Massive Action,” allowing you to blast through business cliches and risk-aversion while taking concrete steps to reach your dreams. It also demonstrates why people get stuck in the first three actions and how to move into making the 10X Rule a discipline. Find out exactly where to start, what to do, and how to follow up each action you take with more action to achieve Massive Action results.

 • Learn the “Estimation of Effort” calculation to ensure you exceed your targets
 • Make the Fourth Degree a way of life and defy mediocrity
 • Discover the time management myth
 • Get the exact reasons why people fail and others succeed
 • Know the exact formula to solve problems

Extreme success is by definition outside the realm of normal action. Instead of behaving like everybody else and settling for average results, take Massive Action with The 10 X Rule, remove luck and chance from your business equation, and lock in massive success.


Wat staat er op jouw top 3?

Laat het ons hier weten middels een reactie, via mail of DM (Instagram).

Tags :

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *