• Samen lezen is samen groeien!
  • Booktalks: Maandag om 20:30u via Zoom
Boeknominaties
Genomineerde boeken augustus 2022

Genomineerde boeken augustus 2022

Bekijk hier een overzicht van de genomineerde groeiboeken van augustus 2022.
Thema: Winning mentalityDe genomineerde boeken van augustus 2022:

  • RelentlessTim S. Grover
  • Can’t Hurt Me David Goggins
  • The WillPower Instinct Kelly McGonigal
  • 13 Things Mentally Strong People Don’t Do Amy Morin
  • The Obstacle is the Way Ryan Holiday


Relentless – Tim S. Grover

From Good to Great to Unstoppable

De legendarische coach van o.a. Michael Jordan en Kobe Bryant, Tim Grover, onthult wat er nodig is om mentaal en fysiek dominant te worden zodat je bereikt wat je wilt.

De legendarische coach van o.a. Michael Jordan en Kobe Bryant, Tim Grover, onthult wat er nodig is om mentaal en fysiek dominant te worden en toont aan dat je meedogenloos moet zijn om te bereiken wat je wilt. Direct, hard en genadeloos eerlijk laat Grover zien hoe wanneer alle anderen opgeven, jíj door kunt gaan. NIETS is onmogelijk. Aan de hand van nooit eerder vertelde verhalen en inkijkjes in de psyche van de succesvolste sporters van onze tijd toont Meedogenloos dat zelfs de allerbesten nóg beter kunnen worden… net als jij.


Can’t Hurt Me – David Goggins

David Goggins is een Amerikaanse ultramarathonloper, ultratriatleet en gepensioneerde Navy Seal. In zijn boek Can’t hurt me deelt hij het geheim van zijn succes, maar dat is helaas geen easy fix. Je moet aan jezelf bekennen dat je een slappeling bent en keihard aan de slag gaan. Klinkt gezellig, toch? Redacteur Frederique Rote ging de uitdaging aan.

Ze noemen Goggins niet voor niets the toughest motherfucker on planet earth. In zijn boek Can’t hurt me legt hij uit hoe je eelt op je ziel krijgt, zodat niks je tegen kan houden. Wij zijn namelijk allemaal watjes die zichzelf niet uitdagen en een te comfortabel leven lijden. Als iemand iets onaardigs tegen ons zegt, zijn we een dag van slag, waarna we een warme douche pakken en lekker in bed gaan liggen. Word je geen beter mens van. Volgens Goggins moet je jezelf blijven uitdagen: op je werk, tijdens workouts en in relaties. Daarom heeft hij, zo zegt-ie, technieken ontworpen die ervoor zorgen dat je de confrontatie aandurft te gaan met jezelf en je gepusht wordt beyond your limits.


The Willpower Effect – Kelly McGonigal

Wilskracht en zelfbeheersing zijn van levensbelang voor onze carrière, gezondheid, relaties en financiële zekerheid. Maar waarom laat onze wilskracht ons van tijd tot tijd in de steek? En wat moeten we doen om er meer controle over te krijgen?

Iedereen worstelt op de een of andere manier met verleiding, verslaving, afleiding, uitstelgedrag, diëten, geldproblemen, stress of opvoeding. Dit zijn geen persoonlijke zwakheden, maar universele menselijke ervaringen. Kelly McGonigal legt uit wat de oorzaken van die zwakheden zijn en biedt zelfbeheersingsstrategieën die als steuntje in de rug kunnen dienen.

Dit boek werkt als een coach. Het is gebaseerd op de publiekscursus The Science of Willpower van Stanford University en combineert het meest recente wetenschappelijk onderzoek met de ervaringen van honderden cursusdeelnemers.

Per hoofdstuk wordt steeds één basisidee besproken – en manieren om die in te zetten voor je eigen doelen, zoals: * wilskracht is net als stress een biologisch instinct * zelfbeheersing is een spier die je kunt trainen * je kunt je beter niet op deugden richten, maar op doelen en waarden * ongeluk, schuld en schaamte tasten onze wilskracht aan * omdat we ons geen voorstelling kunnen maken van de toekomst, bezwijken we voor verleidingen en vertonen we uitstelgedrag * het onderdrukken van gedachten, emoties, gevoelens en hunkeringen werkt altijd averechts Kelly McGonigal is docent psychologie aan Stanford University en schrijver van het Science of Willpower-blog van Psychology Today.

Kelly McGonigal is gezondheidspsycholoog en docent aan Stanford University. Haar TED Talk over voordeel halen uit een stressvol bestaan is al meer dan 9 miljoen keer bekeken.


13 Things Mentally Strong People Don’t Do – Amy Morin

Neem de regie terug, wees bereid te veranderen, zie je angsten onder ogen en sta open voor geluk en succes.

Mentaal sterke mensen vermijden negatief gedrag, zoals zelfmedelijden, jaloezie en het spijt hebben van genomen keuzes. In plaats daarvan richten ze zich op het positieve en gaan ze de uitdagingen aan om het beste uit zichzelf te halen. In De 13 geboden geeft Morin praktische richtlijnen om haar lezers te helpen voorkomen in de 13 grootste valkuilen te vallen. De combinatie van aansprekende voorbeelden en de nieuwste psychologische inzichten, biedt strategieën voor het voorkomen van destructieve gedachten, negatief gedrag en neerslachtige emoties voor iedereen, zodat de weg naar geluk en succes vrij is en je op een positieve manier werkt aan de kansen die je geboden worden.


The Obstacle is the Way – Ryan Holiday

De grootse mannen en vrouwen in onze wereld hadden geen buitengewoon geluk of uitzonderlijke talenten en ervaringen. Het enige dat ze deden was leven volgens een enkel principe: ‘Dat wat in de weg staat wordt de weg.’

We geven te snel op. Wat eerst onoverkomelijke obstakels leken kunnen met een simpele verandering unieke kansen worden. Ryan Holiday laat aan de hand van de stoïcijnse filosofie zien dat dat wat je pad blokkeert in werkelijkheid een nieuw en beter pad opent. Als een tegenstander je bedreigt moet je onbevreesd zijn en moed tonen. Een onmogelijkheid deadline is de kans om te laten zien hoe betrokken je bent.

De stoïcijnse filosofie – dat wat in de weg staat is de weg – kan toegepast worden op elk probleem. Het is meer dan 2.000 jaar geleden ontdekt en heeft sinds die tijd zijn effectiviteit bewezen op slagvelden en board rooms. Van het vermogen van Barack Obama om tegenslagen te overwinnen tijdens de verkiezingen, tot het ontwerp van de iPhone, dit inzicht maakt mensen onoverwinnelijk.


Agenda augustus 2022

  • Maandag 8 augustus 2022, 20:30u – Booktalk #1
  • Maandag 22 augustus 2022, 20:30u – Booktalk #2
  • Maandag 29 augustus 2022, 20:30u – Inspiratiesessie


Laat je ons weten welk groeiboek jij wilt lezen?
Dat kan hier als reactie, via onze socials of natuurlijk tijdens onze booktalks.

Lees jij ook mee?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *