• Samen lezen is samen groeien!
  • Booktalks: Maandag om 20:30u via Zoom
Groeiboek van de maand
Groeiboek februari 2023: De Inclusiemarathon

Groeiboek februari 2023: De Inclusiemarathon

Het groeiboek van februari 2023 is: De Inclusiemarathon
Geschreven door: Kauthar Bouchallikht & Zoe Papaikonomou

De Inclusiemarathon” is een inspirerend boek waarin de schrijvers hun persoonlijke ervaringen en de kennis, frustratie, lessen en ervaring van diverse diversiteitsexperts delen en de lezer uitdagen om na te denken over inclusie en diversiteit in onze samenleving.

Bestel dit boek:
De Inclusiemarathon (NL)
The Inclusion Marathon (Eng)


De inclusiemarathon

Over diversiteit en gelijkwaardigheid op de werkvloer

Kauthar Bouchallikht & Zoe Papaikonomou

Het besef dat diversiteit en inclusie op de werkvloer belangrijk zijn en een organisatie veel kunnen opleveren dringt tot steeds meer organisaties door. Maar hoe zet je dat besef om in actie? Hoe voorkom je dat het bij holle woorden en flitsende diversiteitsstatements blijft?

In ‘De inclusiemarathon’ interviewen auteurs Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou 41 diversiteitsprofessionals en -onderzoekers over hun kennis en ervaringen in het werkveld van diversiteit en inclusie. Ze vertellen over de hobbels waar ze tegenaan lopen en over hun aanpak. Het maakt van ‘De inclusiemarathon’ een onthullend boek over het aanhoudende gebrek aan diversiteit en gelijkwaardigheid binnen veel organisaties, maar ook een constructief, concreet verhaal over hoe organisaties diverser, gelijkwaardiger en inclusiever kunnen worden.

Bestel dit boek:
De Inclusiemarathon (NL)
The Inclusion Marathon (Eng)


De inclusiemarathon is het Managementboek van het Jaar 2022.

Een boek waarin Kauthar Bouchallikht en Zoë Papaikonomou hun kennis bundelen met de kennis van 41 diversiteitsprofessionals en -onderzoekers. Een week na de uitreiking van de prijs spreekt Willem van Leeuwen beide auteurs in podcast De Boekenpraktijk.

Nu de werkelijkheid is neergedaald reageert Kauthar Bouchallikht: ‘Het lijkt nog steeds onwerkelijk, maar we hebben de prijs echt gewonnen. Het was heel bijzonder en ik was echt ontroerd. We hadden een deel van de geïnterviewden bij ons in de zaal, en het voelt als een gedeelde winst voor ons samen als diversiteitsexperts.’

Zoë Papaikonomou: ‘We hadden het boek misschien de oneindige inclusiemarathon moeten noemen. Want een marathon veronderstelt in ieder geval een finish, maar het is echt een heel erg langdurig proces. Het is nooit af en we moeten het onderhouden.’

De titel Managementboek van het Jaar voor De inclusiemarathon moet niet alleen het onderwerp ‘diversiteit’ op de kaart zetten, dat hoort het allang te staan. Het is nu tijd om gelijkwaardigheid als voorwaarde voor diversiteit en inclusie echt op te pakken en in de samenleving te embedden. Een samenleving waar organisaties onderdeel van zijn. In de podcast duiken we verder in het boek en de materie in met Kauthar en Zoë. Arbeidsdiscriminatie en ‘het loonschandaal’ is nog altijd een probleem. Wanneer komt uitsluiten dichtbij? Wat doen we om beter naar elkaar te luisteren?