• Samen lezen is samen groeien!
 • Booktalks: Maandag om 20:30u via Zoom
Boeknominaties
Genomineerde boeken september 2022

Genomineerde boeken september 2022

Bekijk hier een overzicht van de genomineerde groeiboeken van september 2022.
Thema: Krachtig Kwetsbaar (“De kracht van zacht”)

Mensen die uit angst proberen kwetsbaarheid en schaamte te vermijden zullen ook moeite hebben met het ervaren pure vreugde, dankbaarheid en geluk.

Denk aan onderwerpen als:
▪︎ Omgaan met fouten
▪︎ Zelfcompassie
▪︎ Intuïtie
▪︎ Dankbaarheid
▪︎ Ego
▪︎ Creativiteit
▪︎ Mentale flexibiliteit
▪︎ Kwetsbaarheid
▪︎ Overtuigingen loslaten
▪︎ Nieuwsgierigheid
▪︎ Kracht van / vermogen om te heroverwegen


De genomineerde boeken van september 2022

 • Think AgainAdam Grant
 • SuperFalenFrank Deuring
 • Dare to Lead – Brené Brown
 • Emotional Agility – Susan David
 • The Gifts of Imperfection Brené Brown
 • Solve for HappyMo Gawdat
 • De Kracht van KwetsbaarheidBrené Brown


Scroll door voor de boekomschrijvingen en video’s.


Agenda september 2022

 • Maandag 12 september 2022, 20:30u – Booktalk #1
 • Maandag 26 september 2022, 20:30u – Booktalk #2


Adam Grant – Think Again

Weten wat je niet weet: De kracht van nieuwsgierigheid en een weloverwogen mening

Internationale bestsellerauteur Adam Grant over de waarde van heroverwegen en de kracht van twijfel. Als kennis macht is, is weten wat niet je niet weet wijsheid.

Intelligentie wordt meestal gezien als het vermogen om te denken en te leren, maar in een snel veranderende wereld zijn er nog andere cognitieve vaardigheden die er misschien meer toe doen: het vermogen om te heroverwegen en af te leren. Te veel mensen verkiezen het comfort van een overtuiging boven het ongemak van twijfel. Adam Grant is een expert in het veranderen van de manier waarop we denken.

Met gedurfde ideeën en gedegen onderzoek laat hij zien hoe we de vreugde van ongelijk hebben kunnen omarmen, geladen gesprekken kunnen nuanceren en scholen, werkplekken en gemeenschappen van levenslange leerlingen kunnen bouwen. Als kennis macht is, is weten wat we niet weten wijsheid.


Frank Deuring – SuperFalen

Creëer radicale openheid over fouten in organisaties

Angst voor fouten veroorzaakt burn-outs, onnodige kosten en een waardeloze sfeer op de werkvloer. Hoe mooi is dat, een organisatie die radicaal open is over fouten? Daar voelt iedereen zich veilig om zelfs de meest gigantische blunders te delen. Daar word je niet afgerekend op fouten. Sterker nog: je lef wordt juist gewaardeerd.

In SuperFalen ontdek je:

 • Superstrategieën om te leren van fouten, afkomstig van Harvard, Stanford en Dries Roelvink.
 • Een verbluffende samoerai-truc om afwijzing leuk te maken.
 • Praktische tips om wat liever voor jezelf te zijn als je een fout maakt.
 • 83 grapjes met een serieuze ondertoon.
 • Belachelijk veel praktijkvoorbeelden voor het creëren van een open foutencultuur. (Serieus, echt belachelijk veel.)

Frank Deuring is oprichter van de FoutenFabriek en heeft zich sinds 2013 maniakaal ondergedompeld in het leren van fouten binnen organisaties. Hij heeft duizenden mensen geïnspireerd met zijn lezingen en gastcolleges bij ministeries, banken, ziekenhuizen, universiteiten en het mkb.


Brené Brown – Dare to Lead

Durf te leiden: De kracht van kwetsbaarheid voor moedige leiders

et boek Durf te leiden van Brené Brown gaat over echt leiderschap: vanuit het hart en vol moed, en hoe we dat in de praktijk kunnen brengen.

Brené Brown heeft de afgelopen twintig jaar onderzoek gedaan naar de emoties en ervaringen die betekenis geven aan ons leven, en werkte de afgelopen zeven jaar nauw samen met leiders en cultuurveranderaars over de hele wereld. Ze ontdekte dat allerlei bedrijfstakken, van kleine start-ups tot Fortune 50-bedrijven, met dezelfde vraag worstelen: ‘Hoe ontwikkelen we moediger leiders en hoe verankeren we moed en durf in onze bedrijfscultuur?’

In dit nieuwe boek combineert Brené haar onderzoeksresultaten met persoonlijke verhalen en voorbeelden om deze vraag te beantwoorden. Durf te leiden gaat over echt leiderschap: vanuit het hart en vol moed.


Susan David – Emotional Agility

Emotionele flexibiliteit: laat los, omarm verandering en bloei op in je werk en je leven

Een revolutionaire aanpak die ons in staat stelt negatieve emoties te begrijpen en te omarmen, ontwikkeld door dé expert op het gebied van menselijk gedrag en emoties

De weg naar succes, of dat nu thuis is of op het werk, verloopt bijna nooit in een rechte lijn. Vraag het iemand die zijn grote doel heeft bereikt of een goede relatie heeft, en je krijgt te horen over alle omwegen die hij heeft moeten maken. Wat is het verschil tussen mensen die zich niet uit het veld laten slaan en mensen die de weg kwijtraken? Het antwoord is emotional agility: emotionele flexibiliteit.

Emotionele flexibiliteit is een vierstappenplan dat je leert omgaan met onverwachte wendingen in het leven. Op basis van twintig jaar onderzoek constateert Susan David dat het niet uitmaakt hoe intelligent, veerkrachtig of creatief je bent; als je je niet bewust bent van hoe je je voelt in situaties en gesprekken, dan mis je de kans om inzichten te krijgen en kom je vast te zitten in gedachten, emoties en gewoonten die je ervan weerhouden je volledige potentieel te bereiken. Emotioneel flexibele mensen ervaren evenveel stress en tegenslag als anderen, alleen weten zij ermee om te gaan en hun reacties op dezelfde lijn te krijgen als hun waarden. Met kleine veranderingen bereiken ze een leven vol groei.

Op basis van uitvoerig onderzoek en persoonlijke ervaring laat Susan David zien hoe je emotioneel flexibel wordt en kunt gedijen in een onzekere wereld. Emotionele flexibiliteit laat je het beste uit je leven halen, wie je ook bent en wat je ook tegenkomt.


Brené Brown – The Gifts of Imperfection

De moed van imperfectie: Laat gaan wie je denkt te moeten zijn

De klassieker over het omarmen van je kwetsbaarheden, het loslaten van perfectionisme en het vertrouwen op je intuïtie

Brené Brown beschrijft in De moed van imperfectie hoe moed, compassie en verbondenheid een belangrijke plek in je leven kunnen krijgen. Op basis van haar jarenlange studie kwam ze tot tien stellingen over een ‘bezield leven’: leven vanuit het gevoel dat je de moeite waard bent. Op haar eigen, eerlijke, warme en grappige manier moedigt ze de lezer aan om perfectionisme te laten varen, stress als leefstijl los te laten, te vertrouwen op intuïtie en creativiteit de ruimte te geven. Dit boek gaat over de levenslange reis van ‘Wat zullen anderen wel niet denken?’ naar ‘Ik ben goed genoeg’.

Brené Brown pakt moedig alle duistere emoties aan die de weg naar een voller leven belemmeren. Lees dit boek en wordt aangestoken door haar moed.’ — Daniel H. Pink

Mijn nieuwe Super Soulmate.’ — Oprah Winfrey


Mo Gawdat – Solve for Happy

De logica van geluk: ontdek de formule

Hij was gezond, extreem rijk en succesvol, maar Mo Gawdat voelde zich diep ongelukkig. De Chief Business Officer van de futuristische ‘dromenfabriek’ Google [X] besloot het fenomeen van gelukservaring te benaderen als een ingenieur: onderzoek de bewijsbare feiten en pas een analytische logica toe. Hij stelde zichzelf ten doel om een geluksformule te vinden die keer op keer zou kunnen worden toegepast op ieders leven, met geluk als voorspelbaar resultaat – telkens weer.

Mo’s zoektocht naar geluk kreeg een onverwachte wending toen zijn 21-jarige zoon Ali plotseling overleed. Zijn jarenlange onderzoek zou hem en zijn familie redden van de totale wanhoop. En tijdens de verwerking van dit grote verlies vond Mo een nieuwe missie: hij zou zijn bevindingen delen met de hele wereld om zo veel mogelijk mensen te helpen gelukkiger te worden.

Zijn statement is duidelijk: ongeacht de hindernissen op ons pad, de lasten die we met ons meedragen en de beproevingen die we doorstaan, bezit ieder van ons het vermogen om gelukkig te zijn met het bestaan zoals het is. Hoe hij tot die overtuiging komt, lees je in dit positieve en optimistische boek. Doel van de auteur: 10 miljoen mensen gelukkig maken met dit boek.


Brené Brown – De kracht van kwetsbaarheid

Heb de moed om niet perfect te willen zijn.

Brené Brown beschrijft in haar boek wat het betekent om je kwetsbaar op te stellen in een wereld die gericht is op perfectionisme en het nemen van risico’s zonder dat succes gegarandeerd is. Of het nu om werk, relaties of opvoeding gaat: het is eng en moeilijk om je kwetsbaar op te stellen, maar het is nog veel moeilijker om het niet te doen en jezelf af te blijven vragen: wat als ik het wel had geprobeerd?

We verwachten van onszelf en van anderen dat we elke dag de schijn ophouden om anderen te laten zien hoe goed we alles voor elkaar hebben. Kwetsbaarheid is een emotie waar bijna niemand zich prettig bij voelt. We associëren het met onzekerheid en risico’s. Toch zegt Brené Brown dat juist kwetsbaarheid de basis is van alle mooie dingen in het leven als liefde, vertrouwen en vreugde.


Ze moedigt de lezer in De kracht van kwetsbaarheid aan om perfectionisme te laten varen, kwetsbaarheid te omarmen en uitdagingen aan te gaan.


Laat je ons weten welk groeiboek jij wilt lezen?
Je mag je top 3 delen als reactie, via onze socials of natuurlijk tijdens onze booktalks.

Puntentelling:
– Welk groeiboek geef jij 5 punten?
– Welk groeiboek krijgt 3 punten?
– Welk boek krijgt 1 punt?


 

Lees jij ook (weer) mee?

 • Maandag 12 september 2022, 20:30u – Booktalk #1
 • Maandag 26 september 2022, 20:30u – Booktalk #2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *