• Samen lezen is samen groeien!
 • Booktalks: Maandag om 20:30u via Zoom
Boeknominaties
Genomineerde boeken maart 2023

Genomineerde boeken maart 2023

Bekijk hier een overzicht van de genomineerde groeiboeken van maart 2023.

Thema: Mentale Veerkracht

Genomineerde boeken:

 • Can’t Hurt Me – David Goggins
 • The Mountain is You – Brianna Wiest
 • The Obstacle is the Way – Ryan Holiday
 • The Courage To be disliked – Ichiro Kishimi
 • The WillPower Instinct – Kelly McGonigalCan’t Hurt Me

David Goggins

Master Your Mind and Defy the Odds

Can’t Hurt Me” van David Goggins is een indrukwekkend en inspirerend verhaal over de onwaarschijnlijke reis van een man die zichzelf vanaf nul opbouwde tot een van de meest toonaangevende ultralopers en mentale krachten in de wereld.

Goggins begon zijn leven als een kwetsbare jongen met een moeilijke jeugd en een zwakke gezondheid. Maar door zijn onverschrokkenheid en vastberadenheid om te groeien en te excelleren, wist hij zichzelf te transformeren tot een topatleet en militair. In dit boek deelt hij zijn persoonlijke verhaal en geeft hij inzicht in de mentale en fysieke technieken die hij gebruikte om zijn grenzen te verleggen en zijn doelen te bereiken.

Het boek is een inspiratie voor iedereen die zichzelf wil verbeteren en zijn of haar eigen potentieel wil ontdekken.The Mountain, is you

Brianna Wiest

Stop met zelfsabotage en open je wereld

Brianna Wiest leert je hoe je kunt stoppen met zelfsabotage en het pad van mogelijkheden kunt inslaan, op weg naar het leven dat je werkelijk wilt leiden.

The Mountain, is you’ gaat over zelfsabotage, over jezelf weerhouden van wat je eigenlijk wilt. Waarom en wanneer we het doen, en vooral: hoe we ermee kunnen stoppen – voor altijd.

De berg wordt vaak gebruikt als metafoor voor grote, onmogelijke uitdagingen. Misschien weet je wat jouw berg is. Misschien is het verslaving, gewicht, relaties, werk, motivatie, of geld. Misschien weet je dat niet. Misschien is het een vaag gevoel van angst, lage eigenwaarde, of een algemene ontevredenheid. Je berg is dat wat staat tussen jou en het leven dat je echt wilt leiden.

Brianna Wiest leert je hoe je de berg kunt beklimmen door trauma’s te verwerken, veerkracht op te bouwen en goed voorbereid te zijn op de klim. Geen berg is te hoog. Het is uiteindelijk niet de berg die je de baas moet worden, maar jezelf.

Brianna’s inzichten over zelfsabotage, emotionele intelligentie en transformatie zijn van onschatbare waarde en komen prachtig tot uitdrukking in haar boek. – Nicole LePeraObstacle Is The Way

Ryan Holiday

Klassieke principes om van tegenslagen kansen te maken

De grootse mannen en vrouwen in onze wereld hadden geen buitengewoon geluk of uitzonderlijke talenten en ervaringen. Het enige dat ze deden was leven volgens een enkel principe: ‘Dat wat in de weg staat wordt de weg.’

We geven te snel op. Wat eerst onoverkomelijke obstakels leken kunnen met een simpele verandering unieke kansen worden. Ryan Holiday laat aan de hand van de stoïcijnse filosofie zien dat dat wat je pad blokkeert in werkelijkheid een nieuw en beter pad opent. Als een tegenstander je bedreigt moet je onbevreesd zijn en moed tonen. Een onmogelijkheid deadline is de kans om te laten zien hoe betrokken je bent.

De stoïcijnse filosofie – dat wat in de weg staat is de weg – kan toegepast worden op elk probleem. Het is meer dan 2.000 jaar geleden ontdekt en heeft sinds die tijd zijn effectiviteit bewezen op slagvelden en board rooms. Van het vermogen van Barack Obama om tegenslagen te overwinnen tijdens de verkiezingen, tot het ontwerp van de iPhone, dit inzicht maakt mensen onoverwinnelijk.The Courage To Be Disliked

Ichiro Kishimi

How to free yourself, change your life and achieve real happiness

“The Courage To Be Disliked” is een boek geschreven door Ichiro Kishimi dat zich richt op het ontdekken van innerlijke vrijheid en geluk. Het boek maakt gebruik van een unieke conversatie-stijl tussen een filosoof en een jonge man die worstelt met zijn leven. De filosoof introduceert de lezer aan de filosofie van de Duitse filosoof Alfred Adler en hoe deze filosofie kan worden toegepast op het dagelijks leven.

Het boek legt uit hoe mensen zich vaak beperken door angst en onzekerheid, en hoe ze deze beperkingen kunnen overwinnen door hun eigen persoonlijke verantwoordelijkheid te nemen. Door middel van de filosofie van Adler, leert de lezer hoe ze hun levensdoelen kunnen bereiken door te werken aan hun eigen persoonlijke groei en ontwikkeling.

The Courage To Be Disliked” is een inspirerend boek dat leert hoe je jezelf kunt bevrijden van angst en onzekerheid, en hoe je een gelukkiger en bevredigender leven kunt leiden. Het boek is geschikt voor mensen van alle leeftijden en achtergronden en biedt praktische tools om de leerstellingen in de praktijk te brengen.The WillPower Instinct

Kelly McGonigal

Hoe zelfbeheersing werkt en wat je eraan kunt doen

Wilskracht en zelfbeheersing zijn van levensbelang voor onze carrière, gezondheid, relaties en financiële zekerheid. Maar waarom laat onze wilskracht ons van tijd tot tijd in de steek? En wat moeten we doen om er meer controle over te krijgen?

Iedereen worstelt op de een of andere manier met verleiding, verslaving, afleiding, uitstelgedrag, diëten, geldproblemen, stress of opvoeding. Dit zijn geen persoonlijke zwakheden, maar universele menselijke ervaringen. Kelly McGonigal legt uit wat de oorzaken van die zwakheden zijn en biedt zelfbeheersingsstrategieën die als steuntje in de rug kunnen dienen.

Dit boek werkt als een coach. Het is gebaseerd op de publiekscursus The Science of Willpower van Stanford University en combineert het meest recente wetenschappelijk onderzoek met de ervaringen van honderden cursusdeelnemers. Per hoofdstuk wordt steeds één basisidee besproken – en manieren om die in te zetten voor je eigen doelen.

Kelly McGonigal is docent psychologie aan Stanford University en schrijver van het Science of Willpower-blog van Psychology Today.Genomineerde boeken:

 • Can’t Hurt Me – David Goggins
 • The Mountain is You – Brianna Wiest
 • The Obstacle is the Way – Ryan Holiday
 • The Courage To be disliked – Ichiro Kishimi
 • The WillPower Instinct – Kelly McGonigal
De links zijn affiliatielinks, dus als je iets koopt via de links, ondersteun je de boekenclub.

Laat je ons weten welk groeiboek jij wilt lezen?

Je mag je top 2 delen als reactie, via onze socials of natuurlijk tijdens onze booktalks.

Puntentelling:
– Welk groeiboek krijgt 3 punten?
– Welk boek krijgt 1 punt?