• Samen lezen is samen groeien!
  • Booktalks: Maandag om 20:30u via Zoom
Inspiratie
5 boeken over creativiteit, anders kijken naar fouten en nieuwe dingen durven doen

5 boeken over creativiteit, anders kijken naar fouten en nieuwe dingen durven doen

Creativiteit is een belangrijke vaardigheid in onze snel veranderende wereld. Het stelt ons in staat om innovatieve oplossingen te bedenken, nieuwe ideeën te ontwikkelen en ons te onderscheiden van anderen. Maar creativiteit is meer dan alleen het bedenken van iets nieuws. Het gaat ook om het hebben van de juiste mindset en het durven nemen van risico’s.

In deze blog deel ik vijf boeken die je kunnen helpen om je creativiteit te stimuleren, je mindset te veranderen en meer durf te tonen.

Boek 1: “Show Your Work” en “Steal Like an Artist” van Austin Kleon

In “Steal Like an Artist” leer je hoe je inspiratie kunt vinden in de wereld om je heen en deze kunt gebruiken om je eigen creatieve projecten te ontwikkelen. Kleon moedigt je aan om niet bang te zijn om ideeën van anderen te gebruiken en te combineren om iets nieuws en unieks te creëren.


Boek 2: “The War of Art” van Steven Pressfield

“The War of Art” gaat over het overwinnen van weerstand en het vinden van de creatieve kracht die in ons allemaal zit. Pressfield legt uit hoe weerstand ons ervan weerhoudt om onze creatieve doelen te bereiken en geeft praktische tips over hoe we deze weerstand kunnen overwinnen en ons creatieve potentieel kunnen ontsluiten.


Boek 3: “Think Like a Rocket Scientist” van Ozan Varol

In “Think Like a Rocket Scientist” legt Ozan Varol uit hoe we onze denkwijze kunnen veranderen om betere beslissingen te nemen en creatieve oplossingen te vinden voor complexe problemen. Het boek biedt praktische tips en inzichten die van toepassing zijn op zowel persoonlijke als professionele uitdagingen.


Boek 4: “Mindset” van Carol Dweck

In “Mindset” beschrijft Carol Dweck de kracht van onze denkwijze en hoe we deze kunnen veranderen om ons potentieel te maximaliseren. Dweck laat zien hoe het hebben van een groeimindset ons kan helpen om uitdagingen aan te gaan en ons te ontwikkelen.


Boek 5: “Superfalen” van Frank Deuring

In “Superfalen” beschrijft Frank Deuring hoe fouten en mislukkingen ons kunnen helpen groeien en ontwikkelen. Het boek moedigt ons aan om te leren van onze fouten en deze te gebruiken als springplank voor succes.


LoopbaanLounge-workshop “Out of the BOKS”

Naast deze vijf boeken wil ik ook graag de LoopbaanLounge-workshop “Out of the BOKS” aanbevelen.

Deze workshop helpt je om anders te kijken naar je loopbaan en nieuwe mogelijkheden te ontdekken. De workshop biedt praktische oefeningen en inzichten om uit je comfortzone te stappen en meer uit je loopbaan te halen. Je wordt gestimuleerd om je grenzen te verleggen en nieuwe kansen te ontdekken in je carrière.

Dus, als je op zoek bent naar meer creativiteit, een verandering van mindset en meer durf, meld je dan aan voor deze inspirerende workshop.

Deze vijf boeken en de LoopbaanLounge-workshop “Out of the BOKS” bieden waardevolle inzichten en praktische tips om je creativiteit te stimuleren, je mindset te veranderen en meer durf te tonen. Of je nu op zoek bent naar inspiratie, praktische tips of persoonlijke ontwikkeling, deze boeken en workshop zijn de perfecte start voor een creatief avontuur. Waar wacht je nog op? Ga aan de slag en ontdek wat je kunt bereiken!

Heb jij nog andere boeken over creativiteit, mindset en durf die je zou aanbevelen? Laat het ons weten in de reacties! En vergeet niet om je aan te melden voor de LoopbaanLounge-workshop “Out of the BOKS” en ontdek hoe je meer uit je loopbaan kunt halen.

Tags :

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *