• Samen lezen is samen groeien!
 • Booktalks: Maandag om 20:30u via Zoom
Boeknominaties
Genomineerde boeken: juni 2023

Genomineerde boeken: juni 2023

Bekijk hier het overzicht van de genomineerde groeiboeken van juni 2023.
Thema: Samenwerken

 • Omringd door idiotenThomas Erikson
 • Jerks at Work – Tessa West
 • Colloborative Intelligence – Dawna Markova
 • De Baas Zijn – Linda Hill
 • Sociale Intelligentie – Daniel Coleman

Uit groeiboeken over samenwerken kun je leren hoe je effectief kunt communiceren, conflicten kunt oplossen en een positieve werkomgeving kunt bevorderen, wat bijdraagt aan succesvolle teamdynamiek en gezamenlijke doelstellingen. Deze boeken bieden inzichten en strategieën om collaboratieve vaardigheden te ontwikkelen en synergie te creëren tussen teamleden.

Laat je ons weten welk groeiboek jij wilt lezen?

Je mag je top 2 delen als reactie, via onze socials of natuurlijk tijdens onze booktalks.

Puntentelling:
– Welk groeiboek krijgt 3 punten?
– Welk boek krijgt 1 punt?


 • “Omringd door idioten” – Thomas Erikson
  Dit boek richt zich op het begrijpen van menselijk gedrag en communicatiestijlen. Het introduceert het DISC-model, dat vier verschillende persoonlijkheidstypes identificeert: dominant, invloedrijk, stabiel en consciëntieus. Door dit model toe te passen, kun je leren hoe je effectiever kunt communiceren en omgaan met verschillende persoonlijkheden.

 • “Jerks at Work” – Tessa West
  Dit boek richt zich op het omgaan met moeilijke mensen op de werkplek, met name “jerks” (onplezierige personen). Het onderzoekt verschillende soorten ongewenst gedrag en biedt strategieën om ermee om te gaan. Je kunt leren hoe je je eigen reacties kunt beheersen, conflicten kunt oplossen en een positieve werkomgeving kunt bevorderen.

 • “Collaborative Intelligence” – Dawna Markova
  Dit boek onderzoekt het belang van samenwerking en collectieve intelligentie in een steeds complexere wereld. Het moedigt aan tot het ontwikkelen van vaardigheden om effectiever samen te werken, empathie te tonen en creatieve oplossingen te genereren. Je kunt leren hoe je collaboratieve intelligentie kunt bevorderen en constructieve relaties kunt opbouwen binnen teams en organisaties.

 • “De Baas Zijn” – Linda Hill
  Dit boek richt zich op leiderschap en leidinggeven. Het benadrukt het belang van het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden, zoals het inspireren en motiveren van anderen, het creëren van een visie en het bevorderen van samenwerking. Je kunt leren hoe je effectief kunt leiden en een positieve impact kunt hebben op je team en organisatie.

 • “Sociale Intelligentie” – Daniel Coleman
  Dit boek onderzoekt de rol van emotionele intelligentie en sociale vaardigheden in het dagelijks leven. Het benadrukt het belang van empathie, zelfbewustzijn, communicatie en het opbouwen van relaties. Je kunt leren hoe je je sociale intelligentie kunt vergroten en succesvolle interacties kunt hebben met anderen.

De genomineerde groeiboeken van juni 2023


“Omringd door idioten” – Thomas Erikson

“Omringd door idioten” van Thomas Erikson is een meeslepend boek dat je de sleutel geeft tot het begrijpen van menselijk gedrag en effectieve communicatie.

Met een frisse benadering onthult Erikson het DISC-model, een praktisch raamwerk waarmee je de communicatiestijlen van mensen kunt identificeren en er effectief mee kunt omgaan. Of je nu geconfronteerd wordt met een dominante baas, een invloedrijke collega of een consciëntieuze vriend, dit boek zal je in staat stellen om een beter begrip te ontwikkelen en succesvolle relaties op te bouwen.

Met boeiende voorbeelden en bruikbare tips biedt Erikson concrete strategieën om miscommunicatie te verminderen en conflicten te voorkomen. Door de verschillende persoonlijkheidstypes te herkennen en hun unieke communicatiestijlen te begrijpen, kun je op een dieper niveau verbinding maken en effectiever samenwerken. Of je nu een manager, teamleider, verkoper of gewoon iemand bent die zijn interacties wil verbeteren, dit boek zal je in staat stellen om met vertrouwen en inzicht te communiceren met de ‘idioten’ om je heen en zo succesvol te navigeren in elke sociale omgeving. “Omringd door idioten” is een waardevolle gids die je de nodige tools biedt om positieve en productieve relaties op te bouwen in zowel je professionele als persoonlijke leven.


“Jerks at Work” – Tessa West

Ontdek hoe je kunt triomferen over vervelende collega’s en een positieve werkomgeving kunt creëren met het boek “Jerks at Work” van Tessa West. In dit meeslepende werk biedt West inzichten en strategieën om effectief om te gaan met moeilijke mensen op de werkplek, zodat jij kunt gedijen en floreren in je professionele leven.

Van de kantoorpestkop tot de passief-agressieve collega, “Jerks at Work” helpt je om de dynamiek van ongewenst gedrag te begrijpen en biedt praktische technieken om ermee om te gaan. West neemt je mee op een boeiende reis waarin ze verschillende soorten “jerks” identificeert en de impact van hun gedrag op individuen en teams ontrafelt.

Door middel van concrete voorbeelden en boeiende casestudy’s leert West je hoe je je eigen reacties kunt beheersen, effectief kunt communiceren en constructieve oplossingen kunt vinden voor conflictsituaties. Met haar deskundige advies en bruikbare tips kun je jezelf beschermen tegen de negativiteit van “jerks” en een werkomgeving creëren waarin respect, samenwerking en succes centraal staan.

Als je genoeg hebt van onaangename interacties op het werk en op zoek bent naar de tools om ermee om te gaan, dan is “Jerks at Work” jouw ultieme gids. Leer hoe je de controle neemt over je professionele leven en gedijt te midden van uitdagende collega’s. Dit boek zal je empoweren en inspireren om de beste versie van jezelf te zijn, ongeacht wie je tegenkomt op je carrièrepad.


“Collaborative Intelligence” – Dawna Markova

Ontdek het geheim achter buitengewone samenwerking en ontketen het volledige potentieel van je team met “Collaborative Intelligence” van Dawna Markova. Dit boek biedt een baanbrekende benadering om collectieve intelligentie te stimuleren en creatieve oplossingen te genereren. Markova onthult de kracht van samenwerking en laat zien hoe je synergie kunt creëren tussen diverse individuen om tot innovatieve doorbraken te komen.

Door middel van inspirerende verhalen, praktische strategieën en wetenschappelijk onderbouwde inzichten leert “Collaborative Intelligence” je hoe je effectieve communicatie, empathie en samenwerkingsvaardigheden kunt ontwikkelen. Je zult ontdekken hoe je de kracht van diversiteit kunt benutten en hoe je een cultuur van vertrouwen en betrokkenheid kunt creëren binnen teams en organisaties. Dit boek zal je leiden naar nieuwe hoogten van productiviteit en innovatie, terwijl je tegelijkertijd de individuele bijdragen en groei van teamleden bevordert.

Word een meester in samenwerken en bouw aan een dynamisch en succesvol team met “Collaborative Intelligence”. Ontdek de geheimen van effectieve samenwerking, overwin obstakels en bereik buitengewone resultaten. Of je nu een manager, ondernemer of teamlid bent, dit boek zal je helpen om de kracht van collectieve intelligentie te ontgrendelen en het concurrentievoordeel van samenwerking ten volle te benutten.


“De Baas Zijn” – Linda Hill

Ontdek de sleutels tot succesvol leiderschap en neem de controle over je professionele groei met het inspirerende boek “De Baas Zijn” van Linda Hill. Met haar diepgaande inzichten en praktische adviezen leert Hill je hoe je een effectieve en inspirerende leider kunt worden. Ze laat je zien hoe je anderen kunt motiveren, een visie kunt creëren en een positieve impact kunt hebben op je team en organisatie.

“De Baas Zijn” biedt waardevolle strategieën en leiderschapstechnieken die zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en praktijkervaring. Linda Hill, een gerenommeerde expert op het gebied van leiderschap, combineert theoretische inzichten met real-world voorbeelden om je te helpen je leiderschapsvaardigheden naar een hoger niveau te tillen. Dit boek is een onmisbare gids voor iedereen die wil groeien en excelleren in een leidinggevende rol, en het zal je begeleiden op de weg naar succes en voldoening als een effectieve leider.


“Sociale Intelligentie” – Daniel Coleman

Ontdek de sleutel tot succesvolle interacties en persoonlijk welzijn met “Sociale Intelligentie” van Daniel Coleman. Dit boek is een meesterwerk dat je begeleidt op een intrigerende reis naar het ontwikkelen van emotionele intelligentie en sociale vaardigheden. Door diepgaande inzichten en praktische tips te bieden, helpt Coleman je om beter te begrijpen hoe je anderen kunt begrijpen, effectiever kunt communiceren en sterkere relaties kunt opbouwen.

“Sociale Intelligentie” biedt waardevolle tools en technieken om je empathie, zelfbewustzijn en communicatievaardigheden te versterken. Leer hoe je sociale cues kunt interpreteren, non-verbale communicatie kunt gebruiken en conflicten op een constructieve manier kunt oplossen. Met dit boek zul je een meester worden in het opbouwen van vertrouwen en het creëren van harmonieuze verbindingen in zowel persoonlijke als professionele relaties. Kortom, “Sociale Intelligentie” is de ultieme gids voor het vergroten van je sociale vaardigheden en het ontwikkelen van een vervullend en succesvol leven.


Laat je ons weten welk groeiboek jij wilt lezen?

Je mag je top 2 delen als reactie, via onze socials of natuurlijk tijdens onze booktalks.

Puntentelling:
– Welk groeiboek krijgt 3 punten?
– Welk boek krijgt 1 punt?