• Samen lezen is samen groeien!
  • Booktalks: Maandag om 20:30u via Zoom
Events
Vier je fouten op het Faalfestival: Een nieuw perspectief op falen!

Vier je fouten op het Faalfestival: Een nieuw perspectief op falen!

Stap uit de ratrace en omarm je fouten op het meest inspirerende evenement van het jaar: het Faalfestival! Ontdek hoe je positiever kunt kijken naar fouten en tegenslagen, en leer om je imperfecties en mislukkingen in te zetten voor een mooiere wereld. Vergeet die constante faalangst en prestatiedruk, en omarm de menselijke kant van falen.

Op het Faalfestival, mede mogelijk gemaakt door TivoliVredenburg, de Universiteit Utrecht, en het Instituut voor Faalkunde, staat een indrukwekkende line-up klaar om jou te inspireren. Luister naar Tim Hofman en Splinter Chabot terwijl ze praten over mannelijke kwetsbaarheid en de druk van succes. Ontdek de ervaringen van topsporters Gregory Sedoc en Irene Schouten met prestatiedruk. Joy Delima scheidt feiten van fabels over ons seksleven, terwijl Thijs Launspach je leert de ratrace te relativeren.

Laat je onderdompelen in inspirerende gesprekken, Fuck-Up talks en het CV der mislukkingen van bekende BN’ers. Francine Oomen geeft je waardevolle survivaltips om de prestatiegeneratie te overleven. Durf jij de slechtste date ooit aan in Het Stuntelend Speeddate Café? En als je er klaar voor bent, deel dan je eigen fouten op het podium van de Hall of Shame, onder leiding van Andries Tunru en Richard Roling.

Het Faalfestival biedt nog veel meer, zoals Faalfitness, Fuck it-yoga, en de Gestampte Meisjes die je laten lachen om je eigen falen. Ontdek de waarheid over sociale media met Dan Hassler-Forest en laat Tatjana Almuli en Hui-Hui Pan je helpen om ons schoonheidsideaal te relativeren. Onderzoek samen met Dzifa Kusenuh de elementen van de prestatiemaatschappij en leer van de wijze lessen van Brené Brown in haar genomineerde boeken.

Dit alles vindt plaats op vrijdag 2 juni 2023 in TivoliVredenburg. Het Faalfestival is voor iedereen boven de 18 jaar en biedt een avond vol inzichten, humor en een nieuwe kijk op falen. Mis dit inspirerende evenement niet en bestel nu je tickets vanaf € 17,50 (incl. servicekosten). Na afloop kun je zelfs gratis afdansen bij de afterparty One Hit Wonders in Pandora.

Stap uit de schaduw van je fouten en vier het mens-zijn op het Faalfestival. Wees erbij en ontdek dat falen juist een bron van groei en veerkracht kan zijn. Bestel nu je tickets en laat je inspireren op het meest positieve festival van het jaar!

Tijdens de booktalk van a.s. maandag maak je kans op 2 tickets voor het Faalfestival.

Bekijk hier vast het blokkenschema:

Boekentips:

Ik raad de volgende boeken aan die zich richten op het omgaan met fouten, het vergroten van nieuwsgierigheid en het stimuleren van creativiteit en kwetsbaarheid:

“Creativity, Inc.: Overcoming the Unseen Forces That Stand in the Way of True Inspiration” door Ed Catmull

Dit boek biedt inzicht in het bevorderen van creativiteit binnen organisaties en hoe om te gaan met fouten als onderdeel van het creatieve proces.

“The Power of Moments: Why Certain Experiences Have Extraordinary Impact” door Chip Heath en Dan Heath

Dit boek verkent hoe bijzondere momenten ons leven en onze creativiteit kunnen transformeren, en hoe we zelf dergelijke momenten kunnen creëren.

“SuperFalen” van Frank Deuring

SuperFalen” neemt ons mee op een avontuurlijke reis door de wereld van falen en mislukking. Frank Deuring verkent op humoristische wijze de waarde van falen, de lessen die we kunnen leren en de groei die het met zich meebrengt. Met inspirerende verhalen en praktische tips daagt hij ons uit om ons falen te omarmen en het als een springplank te gebruiken naar succes en persoonlijke ontwikkeling.

“Big Magic: Creative Living Beyond Feardoor Elizabeth Gilbert

Gilbert moedigt lezers aan om nieuwsgierigheid en creativiteit na te streven, zonder te worden tegengehouden door angst voor falen.

“Daring Greatly: How the Courage to Be Vulnerable Transforms the Way We Live, Love, Parent, and Lead” door Brené Brown

Brown bespreekt het belang van kwetsbaarheid en hoe het onze creativiteit, relaties en persoonlijke groei kan versterken.

“De Kracht van Kwetsbaarheid” van Brené Brown

Brené Brown onderzoekt in “De Kracht van Kwetsbaarheid” de krachtige impact van kwetsbaarheid op ons leven en onze relaties. Ze moedigt ons aan om onze maskers af te leggen, ons open te stellen voor verbinding en de moed te vinden om authentiek te zijn. Met persoonlijke verhalen en diepgaand onderzoek biedt Brown inzichten en praktische tools om de kracht van kwetsbaarheid te omarmen en een vervullend leven te leiden.

Originals: How Non-Conformists Move the World” door Adam Grant

Grant onderzoekt hoe originele denkers omgaan met fouten, risico’s nemen en innovatieve ideeën ontwikkelen die de wereld veranderen.

Think Again” van Adam Grant

In het groeiboek van september 2022 “Think Again” daagt Adam Grant ons uit om onze overtuigingen en ideeën opnieuw te evalueren en open te staan voor nieuwe perspectieven. Hij onderzoekt de kracht van het heroverwegen en het omarmen van twijfel als een pad naar groei en succes. Grant deelt wetenschappelijk onderbouwde strategieën en inspirerende verhalen om ons denken te transformeren en effectiever te worden in een snel veranderende wereld.

“The Gifts of Imperfection” van Brené Brown

In “The Gifts of Imperfection” deelt Brené Brown haar diepgaande inzichten over de kracht van kwetsbaarheid en het omarmen van onze imperfecties. Ze moedigt ons aan om authentiek te zijn, onszelf te accepteren en de moed te hebben om risico’s te nemen. Brown biedt praktische gidsen en oefeningen om een leven te leiden dat gebaseerd is op eigenwaarde en een gevoel van heelheid.

“Fail, Fail Again, Fail Better: Wise Advice for Leaning into the Unknown” van Pema Chödrön.

In dit boek verkent Chödrön de waarde van mislukkingen als bron van wijsheid en persoonlijke groei, en moedigt ze aan om niet bang te zijn voor fouten, maar ze te omarmen als leermomenten op ons levenspad. Het boek biedt inzicht en praktische benaderingen om met veerkracht en mededogen om te gaan met tegenslagen en om onbekende terreinen te verkennen.

Deze boeken bieden waardevolle inzichten en praktische tips om een positieve mindset te ontwikkelen ten opzichte van fouten, nieuwsgierigheid te vergroten en creativiteit te stimuleren.

Faalfestival

Wees erbij en maak kans op een onvergetelijke ervaring vol inspiratie en nieuwe inzichten.

Wie weet zie je jouw fouten transformeren op het Faalfestival!