• Samen lezen is samen groeien!
 • Booktalks: Maandag om 20:30u via Zoom
Boeknominaties
Genomineerde boeken: augustus 2023

Genomineerde boeken: augustus 2023

Bekijk hier het overzicht van de genomineerde groeiboeken van augustus 2023.
Thema: Geluk

Deze boeken zijn een combinatie van wetenschappelijke inzichten, persoonlijke ervaringen en praktische tools, waardoor ze een waardevolle bron vormen voor het cultiveren van blijvend geluk.

 • The Power of Positive Thinking Norman Vincent Peale
 • Solve For Happy– Mo Gawdat
 • The Happiness Trap – Russ Harris
 • Toxic Positivity – Whitney Goodman

Wij hebben deze boeken geselecteerd vanwege hun transformerende inzichten en praktische benaderingen om een gelukkiger leven te creëren.

Ontdek het geheim van een gelukkig leven met onze selectie boeken over geluk! Laat je inspireren door “The Power of Positive Thinking” van Norman Vincent Peale en leer hoe je met positieve gedachten je leven kunt transformeren. Duik in “Solve For Happy” van Mo Gawdat en ontdek de krachtige formule voor het vinden van geluk, zelfs te midden van uitdagingen. Verken “The Happiness Trap” van Russ Harris en ontdek hoe je los kunt breken van negatieve gedachten en je volledige potentieel kunt benutten. En vergeet niet “Toxic Positivity” van Whitney Goodman, een boek dat je leert omgaan met oppervlakkige positiviteit en echt authentiek geluk te omarmen. Sluit je aan bij onze groeiboekenclub en verrijk je leven met geluk en positiviteit!


Laat je ons weten welk groeiboek jij wilt lezen?

Je mag je top 2 delen als reactie, via onze socials of natuurlijk tijdens onze booktalks.

Puntentelling:
– Welk groeiboek krijgt 3 punten?
– Welk boek krijgt 1 punt?


 • The Power of Positive Thinking – Norman Vincent Peale
  Ontdek de kracht van positief denken in het meeslepende boek “The Power of Positive Thinking” van Norman Vincent Peale. Leer hoe je je mindset kunt transformeren en obstakels kunt overwinnen door middel van inspirerende verhalen en praktische tips, waardoor je een leven vol vreugde, succes en innerlijke vrede kunt creëren.

 • Solve For Happy – Mo Gawdat
  Solve For Happy – Mo Gawdat is een meeslepende reis door de geest van geluk, waarin de auteur diepgaande inzichten en praktische methoden deelt om blijvend geluk te vinden. Met zijn inspirerende woorden en boeiende verhalen laat Gawdat zien hoe iedereen een leven vol vreugde en vervulling kan leiden, ongeacht de uitdagingen die op ons pad komen.”

 • The Happiness Trap – Russ Harris
  Ontdek de sleutel tot blijvend geluk in “The Happiness Trap” van Russ Harris. Dit meeslepende boek biedt een frisse kijk op geluk, waarbij het leert omgaan met negatieve emoties en het vinden van voldoening in het hier en nu, zodat je kunt ontsnappen aan de valkuilen van de traditionele zoektocht naar geluk.

 • Toxic Positivity – Whitney Goodman
  Ontdek de schaduwzijde van een altijd lachende maatschappij in ‘Toxic Positivity’ van Whitney Goodman. Dit indringende boek biedt een verhelderende kijk op de gevaren van oppervlakkige positiviteit en moedigt lezers aan om authentiek te zijn in een wereld die vaak liever wegkijkt.

De genomineerde groeiboeken van augustus 2023 // Foto: Fem (6)


The Power of Positive Thinking – Norman Vincent Peale

Ontdek de grenzeloze kracht van positief denken met het inspirerende boek ‘The Power of Positive Thinking’.

Dr. Norman Vincent Peale, een visionair en pionier op het gebied van positieve psychologie, neemt je mee op een meeslepende reis naar innerlijke transformatie en persoonlijk succes. Met praktische inzichten, motiverende verhalen en bewezen strategieën helpt hij je negativiteit te overwinnen, een positieve mindset te cultiveren en je volledige potentieel te benutten.

Dr. Norman Vincent Peale, de auteur van ‘The Power of Positive Thinking’, was een invloedrijk geestelijk leider, motivational speaker en schrijver. Zijn werk en filosofie hebben talloze mensen over de hele wereld geïnspireerd en gemotiveerd. Als pionier op het gebied van positieve psychologie heeft Dr. Peale zijn diepgaande kennis en ervaring gebruikt om anderen te begeleiden naar een leven vol hoop, veerkracht en vervulling. Zijn heldere en toegankelijke schrijfstijl, gecombineerd met zijn warme en inspirerende persoonlijkheid, maken hem een geliefde auteur die lezers aanspoort om hun gedachten te transformeren en positieve veranderingen in hun leven teweeg te brengen.

Bestel dit boek.
The Power of Positive Thinking (Eng)
De Kracht van Positief Denken (NL)


Solve For Happy – Mo Gawdat

Ontdek de diepgaande wijsheid van geluk en veerkracht in het boek ‘Solve For Happy’ van Mo Gawdat. In dit baanbrekende werk neemt Gawdat je mee op een transformerende reis naar het begrijpen en bereiken van blijvend geluk.

Met behulp van zijn unieke perspectief, diepgewortelde kennis en persoonlijke ervaringen deelt hij praktische inzichten en concrete stappen om een leven van vreugde, tevredenheid en vervulling te realiseren.

Mo Gawdat, de auteur van ‘Solve For Happy‘, is een gerenommeerde geluksonderzoeker, ondernemer en voormalig Chief Business Officer bij Google X. Zijn diepgaande interesse in de menselijke natuur en zijn eigen persoonlijke zoektocht naar geluk hebben hem geleid naar een revolutionaire benadering van gelukkig zijn. Met zijn verhelderende schrijfstijl en inspirerende stem biedt Gawdat een kompas voor iedereen die op zoek is naar blijvend geluk, gebaseerd op wetenschap, spiritualiteit en praktische toepassingen. ‘Solve For Happy’ is een onmisbare gids voor iedereen die wil begrijpen hoe geluk werkt en hoe het te vinden in een wereld vol uitdagingen en veranderingen.

Bestel dit boek.
Solve For Happy (Eng)
De Logica van Geluk (NL)


The Happiness Trap – Russ Harris

Ontdek de weg naar een vervuld en betekenisvol leven met het boek ‘The Happiness Trap’ van Russ Harris. In dit revolutionaire werk introduceert Harris de principes van Acceptance and Commitment Therapy (ACT) en leert hij je hoe je los kunt breken van de valkuilen van de zoektocht naar geluk en emotioneel welzijn.

Met praktische oefeningen, verhelderende inzichten en effectieve strategieën, biedt hij een nieuwe benadering van geluk die gebaseerd is op het omarmen van moeilijkheden en het leven in overeenstemming met je waarden.

Russ Harris, de auteur van ‘The Happiness Trap, is een vooraanstaande autoriteit op het gebied van ACT en een ervaren therapeut. Zijn diepgaande kennis en jarenlange ervaring komen tot uiting in dit boek, dat lezers voorziet van de tools en technieken die nodig zijn om psychologische flexibiliteit te ontwikkelen en te gedijen in een complexe wereld. Met een heldere en toegankelijke schrijfstijl, begeleidt Harris je stap voor stap naar het bevrijden van jezelf van de strijd om geluk en naar het creëren van een rijk en zinvol leven.

‘The Happiness Trap‘ is een essentiële gids voor iedereen die worstelt met stress, angst of een gevoel van onvervuldheid. Het biedt een verfrissend perspectief op geluk en laat zien hoe je kunt gedijen, zelfs te midden van uitdagende omstandigheden. Met Russ Harris als je gids, zul je ontdekken hoe je een leven kunt leiden dat in lijn is met je waarden, veerkrachtig kunt omgaan met tegenslagen en uiteindelijk een diepere vorm van voldoening en welzijn kunt ervaren.

Bestel dit boek.
The Hapiness Trap (Eng)


Toxic Positivity – Whitney Goodman

Verken de donkere kant van een maatschappij die altijd een glimlach verwacht in het boek ‘Toxic Positivity’ van Whitney Goodman.

Met een onthullende blik op de gevaren van oppervlakkige positiviteit, moedigt Goodman lezers aan om authentiek te zijn in een wereld die vaak liever wegkijkt. Met diepgaande inzichten, persoonlijke ervaringen en praktische adviezen daagt ze de heersende cultuur van geforceerde positiviteit uit en opent ze de weg naar emotionele welzijn en zelfacceptatie.

Whitney Goodman, de auteur van ‘Toxic Positivity’, is een gerespecteerde therapeut en sociale media-influencer die bekend staat om haar eerlijke en openhartige benadering van mentale gezondheid. Met haar diepgaande kennis van menselijk gedrag en haar persoonlijke ervaringen als inspiratie, biedt ze een krachtig perspectief op de schadelijke effecten van het onderdrukken van negatieve emoties. Goodman reikt de lezer tools en inzichten aan om een gebalanceerde benadering van emoties te omarmen en een gezonde relatie met zichzelf en anderen op te bouwen.

‘Toxic Positivity‘ is een essentieel boek voor iedereen die worstelt met de druk om altijd positief te zijn. Het opent de ogen voor de destructieve impact van het verbergen van negatieve gevoelens en biedt een pad naar een meer authentiek en vervuld leven. Met Whitney Goodman als gids zul je ontdekken hoe je de kracht van negatieve emoties kunt omarmen, veerkracht kunt opbouwen en uiteindelijk een gezondere en meer gebalanceerde emotionele welzijn kunt bereiken.

Bestel dit boek:
Toxic Positivity (Eng)
Giftige Positiviteit (NL)


Laat je ons weten welk groeiboek jij wilt lezen?

Je mag je top 2 delen als reactie, via onze socials of natuurlijk tijdens onze booktalks.

Puntentelling:
– Welk groeiboek krijgt 3 punten?
– Welk boek krijgt 1 punt?