• Samen lezen is samen groeien!
 • Booktalks: Maandag om 20:30u via Zoom
Boeknominaties
Genomineerde boeken: juli 2023

Genomineerde boeken: juli 2023

Bekijk hier het overzicht van de genomineerde groeiboeken van juli 2023.

Deze boeken bieden een combinatie van inspiratie, zelfreflectie, kennis en meeslepende verhalen, wat ze perfect maakt om te lezen tijdens een vakantieperiode waarin je de tijd hebt om te ontspannen, te reflecteren en nieuwe ideeën op te doen.

 • The Monk Who Sold His Ferrari Robin Sharma
 • The Midnight Library– Matt Haig
 • Sapiens – Yuval Noah Harari
 • Daar Waar de Rivierkreeften Zingen – Delia Owens
 • De Meeste Mensen Deugen – Rutger Bergman

Wij hebben deze genomineerde boeken gekozen vanwege hun diverse en intrigerende thema’s die ons zullen boeien tijdens de zomervakantie.

Van persoonlijke transformatie in “The Monk Who Sold His Ferrari” tot het verkennen van alternatieve levenspaden in “Midnight Library“, en van de evolutie van de mensheid in “Sapiens” tot de ontroerende verhalen van de natuur in “Daar Waar de Rivierkreeften Zingen” en het optimistische wereldbeeld in “De Meeste Mensen Deugen“. Deze boeken beloven ons een verrijkende leeservaring en de kans om nieuwe perspectieven te ontdekken.

Laat je ons weten welk groeiboek jij wilt lezen?

Je mag je top 2 delen als reactie, via onze socials of natuurlijk tijdens onze booktalks.

Puntentelling:
– Welk groeiboek krijgt 3 punten?
– Welk boek krijgt 1 punt?


 • The Monk Who Sold His Ferrari – Robin Sharma
  Reis mee met advocaat Julian Mantle terwijl hij zijn hectische leven achter zich laat en naar het oosten vertrekt op zoek naar spirituele wijsheid en persoonlijke verandering. Dit meeslepende verhaal biedt inspiratie en praktische levenslessen om een betekenisvol en vervuld leven te leiden.

 • The Midnight Library – Matt Haig
  Ga mee op een betoverende reis met Nora Seed, die zichzelf in een mysterieuze bibliotheek vindt waar elk boek een parallel universum vertegenwoordigt. Met een perfecte balans tussen humor en ontroering verkent dit boek de kracht van keuzes, hoop en de zoektocht naar levensvreugde.

 • Sapiens – Yuval Noah Harari
  Duik in de fascinerende geschiedenis van de mensheid, waarin Harari met scherpe inzichten en boeiende verhalen de opkomst van de Homo sapiens en de grote transformaties van onze soort verkent. Dit boek prikkelt je denken en zet je aan tot reflectie over de toekomst van de mensheid.

 • Daar Waar de Rivierkreeften Zingen – Delia Owens
  Ontdek de betoverende moerassen van Noord-Carolina door de ogen van Kya, een onvergetelijk personage dat opgroeit in eenzaamheid en tegelijkertijd in harmonie met de natuur. Dit meeslepende verhaal combineert mysterie, romantiek en de kracht van doorzettingsvermogen.

 • De Meeste Mensen Deugen – Rutger Bergman
  Laat je overtuigen door Bergmans pleidooi voor het goede in de mens. Met behulp van wetenschappelijk onderzoek daagt hij de traditionele opvattingen over de menselijke natuur uit en biedt hij een verfrissende kijk op hoe samenlevingen kunnen floreren door vertrouwen en samenwerking.

De genomineerde groeiboeken van juli 2023


The Monk Who Sold His Ferrari Robin Sharma

“The Monk Who Sold His Ferrari” van Robin Sharma is een inspirerende en motiverende roman die je meeneemt op een transformatieve reis naar zelfontdekking en innerlijke vrede.

Het boek volgt het verhaal van Julian Mantle, een succesvolle advocaat die op een dag zijn hectische leven verlaat om op zoek te gaan naar een diepere betekenis en vervulling. Met behulp van oude wijsheden van de wijze monniken in het Verre Oosten, leert Julian waardevolle lessen over het loslaten van materiële verlangens, het vinden van balans, het cultiveren van discipline en het omarmen van geluk.

Dit boek is een absolute aanrader voor iedereen die op zoek is naar persoonlijke groei en verandering. Het biedt waardevolle inzichten en praktische levenslessen die je kunnen helpen om meer rust, voldoening en harmonie in je leven te vinden. Met zijn meeslepende verhaal, boeiende personages en diepgaande thema’s raakt dit boek niet alleen je hoofd, maar ook je hart. Het daagt je uit om je eigen waarden en overtuigingen te onderzoeken, je levensstijl te heroverwegen en bewuste keuzes te maken die leiden tot een authentieker en vervullender leven.

Of je nu worstelt met stress, een betekenisvol doel zoekt of gewoon op zoek bent naar inspiratie, “The Monk Who Sold His Ferrari” biedt een verhelderende gids vol tijdloze wijsheid die je zal helpen je ware potentieel te ontdekken. Dompel jezelf onder in dit boek en laat je meevoeren op een reis van persoonlijke groei, innerlijke rust en spirituele verlichting.

Bestel dit boek.
– The Monk who sold his Ferrari (Eng)
– De monnik die zijn Ferrari verkocht (NL)


The Midnight LibraryMatt Haig

Duik in de betoverende wereld van de “The Midnight Library” van Matt Haig, een boek dat je meeneemt op een reis door de grenzeloze mogelijkheden van het leven.

Nora Seed, een vrouw die vastzit in een donkere periode van haar leven, belandt in een magische bibliotheek waar elk boek een alternatieve versie van haar leven vertegenwoordigt. Terwijl ze bladert door de pagina’s van haar keuzes, krijgt ze de kans om onvervulde dromen na te jagen en te ontdekken wat er zou zijn gebeurd als ze andere paden had bewandeld.

Dit boek is een meesterwerk dat zowel de harten als de verbeelding van de lezers zal veroveren. Het is een ontroerende en inspirerende verkenning van de kracht van keuzes en de zoektocht naar geluk en vervulling. Haig schrijft met een scherp gevoel voor humor en diepgang, waardoor hij complexe thema’s op een toegankelijke manier behandelt. Hij laat je nadenken over de waarde van elk moment in je leven en de mogelijkheid om je toekomst te herdefiniëren.

“The Midnight Library” is een boek dat je aan het denken zet en je aanmoedigt om de betekenis van je eigen leven te onderzoeken. Het is een ode aan de menselijke veerkracht en de hoop die we kunnen vinden, zelfs in de donkerste tijden. Of je nu op zoek bent naar een emotioneel meeslepend verhaal, een filosofische reflectie over het leven, of gewoonweg wilt genieten van prachtig geschreven fictie, dit boek zal je niet teleurstellen. Het is een reis die je niet wilt missen, vol verwondering, ontroering en een hernieuwd geloof in de kracht van keuzes.

Bestel dit boek.
– The Midnight Library (Eng)
 Middernachtbibliotheek (NL)


SapiensYuval Noah Harari

“Sapiens” van Yuval Noah Harari neemt je mee op een opmerkelijke reis door de geschiedenis van de mensheid, waarbij het boek intrigerende vragen stelt en verrassende inzichten biedt.

Harari onderzoekt de opkomst van de Homo sapiens en traceert onze evolutie van een onbeduidende soort tot de dominante kracht op aarde. Dit boek zal je doen nadenken over wie we zijn, waar we vandaan komen en welke toekomst er voor ons ligt.

Met een meeslepende schrijfstijl presenteert Harari complexe ideeën op een toegankelijke manier. Hij onderzoekt niet alleen de biologische en culturele ontwikkeling van onze soort, maar werpt ook een scherp licht op de opkomst van religie, economie, politiek en wetenschap. Door de geschiedenis te verkennen, werpt Harari cruciale vragen op over de aard van macht, geloofssystemen en sociale structuren.

Dit boek zal je wereldbeeld op zijn kop zetten en je uitdagen om na te denken over de fundamenten van onze samenleving. Het biedt een diepgaand begrip van onze gedeelde geschiedenis en de complexe krachten die ons hebben gevormd tot wie we vandaag de dag zijn. Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, antropologie, filosofie of gewoonweg nieuwsgierig bent naar het menselijk bestaan, “Sapiens” zal je intellectueel stimuleren en je kijk op de wereld transformeren.

Bestel dit boek.
– Sapiens (Eng)
– Sapiens (NL)


Daar Waar de Rivierkreeften ZingenDelia Owens

“Daar Waar de Rivierkreeften Zingen” van Delia Owens neemt je mee naar de betoverende moerassen van Noord-Carolina, waar een meisje genaamd Kya opgroeit te midden van eenzame schoonheid en de kracht van de natuur. Dit meeslepende verhaal, doordrenkt van mysterie, romantiek en doorzettingsvermogen, zal je hart veroveren en je ziel doen ontwaken.

Lees dit boek als je verlangt naar een diepgaande connectie met de natuur, want Owens weeft de prachtige omgeving van de moerassen op meesterlijke wijze in het verhaal. Je zult worden getransporteerd naar een wereld vol intrigerende flora en fauna, waar je de natuurlijke schoonheid in al haar glorie kunt ervaren.

Dit boek is ook een oproep tot empowerment en zelfontdekking. Kya, het centrale personage, leert om te overleven en zichzelf te vinden in een wereld die haar vaak afwijst. Haar moed en veerkracht zullen je inspireren en laten zien dat je zelfs in de meest uitdagende omstandigheden kunt opbloeien.

Bovendien biedt “Daar Waar de Rivierkreeften Zingen” een meeslepende mix van mysterie en romantiek. Terwijl je bladzijde na bladzijde omslaat, zul je verstrikt raken in de intrigerende plotwendingen en het verlangen naar antwoorden. Owens creëert een verhaal dat je nieuwsgierigheid prikkelt en je meesleept tot aan de laatste zin.

Dit boek is een absolute aanrader voor liefhebbers van prachtige natuurbeschrijvingen, emotionele reizen en onvergetelijke personages. “Daar Waar de Rivierkreeften Zingen” zal je laten lachen, huilen en je hart verwarmen terwijl je wordt ondergedompeld in een wereld van schoonheid en overlevingskracht.

Bestel dit boek.
– Where the Crawdads Sing (Eng)
– Daar Waar de Rivierkreeften Zingen (NL)


De Meeste Mensen Deugen Rutger Bergman

“De Meeste Mensen Deugen” van Rutger Bergman is een baanbrekend boek dat je kijk op de mensheid voorgoed zal veranderen.

In dit betoverende werk neemt Bergman je mee op een reis door de geschiedenis, de psychologie en de sociologie om aan te tonen dat de meeste mensen van nature goed zijn. Door middel van wetenschappelijk onderzoek en fascinerende verhalen laat hij zien dat vertrouwen en samenwerking de bouwstenen zijn van succesvolle samenlevingen.

Dit boek is een bevrijding van het pessimistische mensbeeld dat we vaak tegenkomen in de media en de samenleving. Bergman biedt een verfrissend perspectief dat hoop en optimisme voedt, en inspireert tot het creëren van een betere wereld. Hij laat zien dat onze diepgewortelde veronderstellingen over de aard van de mens onjuist zijn en dat we onze samenleving kunnen transformeren door uit te gaan van het goede in mensen.

“De Meeste Mensen Deugen” is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in menselijk gedrag, maatschappelijke vraagstukken en de kracht van collectieve actie. Bergman’s overtuigende argumenten en heldere schrijfstijl maken het boek toegankelijk en meeslepend, waardoor het je uitdaagt om je eigen vooroordelen te heroverwegen en met een vernieuwde blik naar de wereld om je heen te kijken. Door dit boek te lezen, zul je niet alleen anders naar anderen kijken, maar ook naar jezelf, en wellicht de motivatie vinden om positieve veranderingen teweeg te brengen.

Bestel dit boek.
– De Meeste Mensen Deugen (Eng)
– Human Kind (NL)


Laat je ons weten welk groeiboek jij wilt lezen?

Je mag je top 2 delen als reactie, via onze socials of natuurlijk tijdens onze booktalks.

Puntentelling:
– Welk groeiboek krijgt 3 punten?
– Welk boek krijgt 1 punt?