• Samen lezen is samen groeien!
  • Booktalks: Maandag om 20:30u via Zoom
Groeiboek van de maand
Groeiboek juli 2023: De meeste mensen deugen

Groeiboek juli 2023: De meeste mensen deugen

Het groeiboek van juli 2023 is: De meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman.

Rutger Bregman – De Meeste Mensen Deugen

Laat je overtuigen door Bregmans pleidooi voor het goede in de mens. Met behulp van wetenschappelijk onderzoek daagt hij de traditionele opvattingen over de menselijke natuur uit en biedt hij een verfrissende kijk op hoe samenlevingen kunnen floreren door vertrouwen en samenwerking.

Bestel dit boek:
– De Meeste Mensen Deugen (Eng)
– Human Kind (NL)Booktalks & werkboek:

Het programma van juli 2023 volgt snel.

Datum:
Maandag 24 juli 20:30u – 22:00uBooktalk
Zoomlinkhttps://us06web.zoom.us/j/84687095516
Zoom ID 8709 5516

Memberpage:
De Zoomlinks vind je op de memberpage. Na aanmelding krijg je het wachtwoord van deze bonuspagina met o.a. het werkboek.


Over het boek

Rutger Bregman – De Meeste Mensen Deugen groeiboekenclub

De Meeste Mensen Deugen  Rutger Bregman

“De Meeste Mensen Deugen” van Rutger Bregman is een baanbrekend boek dat je kijk op de mensheid voorgoed zal veranderen.

In dit betoverende werk neemt Bregman je mee op een reis door de geschiedenis, de psychologie en de sociologie om aan te tonen dat de meeste mensen van nature goed zijn. Door middel van wetenschappelijk onderzoek en fascinerende verhalen laat hij zien dat vertrouwen en samenwerking de bouwstenen zijn van succesvolle samenlevingen.

Dit boek is een bevrijding van het pessimistische mensbeeld dat we vaak tegenkomen in de media en de samenleving. Bregman biedt een verfrissend perspectief dat hoop en optimisme voedt, en inspireert tot het creëren van een betere wereld. Hij laat zien dat onze diepgewortelde veronderstellingen over de aard van de mens onjuist zijn en dat we onze samenleving kunnen transformeren door uit te gaan van het goede in mensen.

“De Meeste Mensen Deugen” is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in menselijk gedrag, maatschappelijke vraagstukken en de kracht van collectieve actie. Bregman’s overtuigende argumenten en heldere schrijfstijl maken het boek toegankelijk en meeslepend, waardoor het je uitdaagt om je eigen vooroordelen te heroverwegen en met een vernieuwde blik naar de wereld om je heen te kijken. Door dit boek te lezen, zul je niet alleen anders naar anderen kijken, maar ook naar jezelf, en wellicht de motivatie vinden om positieve veranderingen teweeg te brengen.

Bestel dit boek.

– De Meeste Mensen Deugen (Eng)
– Human Kind (NL)


Over de auteur

Rutger Bregman is een Nederlandse historicus en journalist, geboren in 1988, wiens werk een opmerkelijke impact heeft gehad op het maatschappelijke debat. Hij staat bekend om zijn gedurfde en verfrissende benadering van belangrijke onderwerpen, variërend van economie tot sociale rechtvaardigheid en menselijk gedrag.

Met zijn scherpe analyses en originele ideeën heeft Bregman wereldwijd een breed publiek aangetrokken. Hij combineert diepgaand onderzoek met toegankelijke en meeslepende verhalen, waardoor hij complexe concepten begrijpelijk maakt voor een breed scala aan lezers. Als provocateur van het denken daagt Bregman vaak heersende denkpatronen uit en moedigt hij mensen aan om kritisch na te denken over de wereld om hen heen. Zijn werk is niet bang om conventionele wijsheid ter discussie te stellen en biedt nieuwe perspectieven op gevestigde ideeën.

Met zijn boek “De meeste mensen deugen” heeft Bregman een krachtig pleidooi geschreven voor het geloof in de intrinsieke goedheid van de mens. Hij nodigt lezers uit om de overheersende negatieve opvattingen over de menselijke aard te heroverwegen en optimistisch te zijn over het potentieel van de mensheid om een betere wereld te creëren. Met zijn intellectuele moed en visionaire ideeën blijft Bregman een invloedrijke stem in het hedendaagse intellectuele landschap.


Meelezen?

Heb je nog niet eerder meegedaan? Meld je dan hier aan.

Je krijgt dan het wachtwoord naar voor de memberpage met de Zoomlinks en het werkboek toegestuurd.

De Meeste Mensen Deugen – Rutger Bergman - groeiboekenclub

Bestel dit boek.
– De Meeste Mensen Deugen (Eng)
– Human Kind (NL)