• Samen lezen is samen groeien!
 • Booktalks: Maandag om 20:30u via Zoom
Inspiratie
Vul jouw ‘Cookie Jar’ (Can’t Hurt Me)

Vul jouw ‘Cookie Jar’ (Can’t Hurt Me)

De David Goggins ‘Cookie Jar’ is een mentale techniek die David Goggins in het groeiboek van maart 2023 “Can’t Hurt Me” beschrijft als een manier om door moeilijke momenten heen te komen en om jezelf te herinneren aan je successen en prestaties.

De basis van de techniek is om een ​​”cookie jar” te maken – dit kan een echte pot zijn of gewoon een mentaal beeld van een pot. In deze pot bewaar je mentale ‘koekjes’ die symbool staan voor momenten waarop je jezelf hebt overwonnen, successen hebt behaald, of andere prestaties hebt geleverd waar je trots op bent.

Wanneer je je in een moeilijke situatie bevindt of wanneer je het gevoel hebt dat je het niet meer kunt volhouden, kun je naar je cookie jar gaan en jezelf eraan herinneren dat je al eerder moeilijke situaties hebt overwonnen en dat je in staat bent om ook deze uitdaging te overwinnen.

David Goggins over “The Cookie Jar”

Zo pas je de “Cookie Jar“-techniek toe

Hier zijn enkele stappen om de Cookie Jar in je eigen leven toe te passen:

 1. Maak een lijst van je successen en prestaties die je hebt bereikt en waar je trots op bent.
  Dit kunnen kleine of grote prestaties zijn, van het voltooien van een moeilijke taak op het werk tot het lopen van een marathon. Schrijf ze op en bewaar ze op een plek waar je ze gemakkelijk kunt vinden.
 2. Kies een ‘cookie jar’
  – dit kan een echte pot zijn, een doos of gewoon een mentaal beeld van een pot. Het idee is dat je iets hebt waar je je mentale ‘koekjes’ kunt bewaren.
 3. Verzamel mentale ‘koekjes’ die je in je pot kunt bewaren.
  Dit zijn momenten waarop je jezelf hebt overwonnen, successen hebt behaald of andere prestaties hebt geleverd waar je trots op bent. Schrijf ze op kleine papiertjes en bewaar ze in je pot.
 4. Gebruik je cookie jar wanneer je het nodig hebt.
  Wanneer je je in een moeilijke situatie bevindt of wanneer je het gevoel hebt dat je het niet meer kunt volhouden, ga dan naar je cookie jar en lees de papiertjes die je hebt geschreven. Herinner jezelf eraan dat je in staat bent om uitdagingen te overwinnen en dat je al eerder moeilijke situaties hebt overwonnen.

Door de David Goggins Cookie Jar-techniek toe te passen, kun je jezelf eraan herinneren dat je in staat bent om uitdagende situaties aan te pakken en te overwinnen. Het kan je helpen om meer zelfvertrouwen te krijgen en om door moeilijke tijden heen te komen.

Booktalk 20 maart 2023

Tijdens de booktalk op maandag 20 maart kun je delen hoe jij dit hebt toegepast en wat de resultaten waren.

Doe jij ook mee?


Meer:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *